GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Aralık 2023 Cuma 13:29

Gürbüz yeniden sanık sandalyesine... Tarih belli oldu!

Aralarında Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün de olduğu sanıkların yeniden yargılanacağı tarih belli oldu. Gürbüz ve diğer sanıklar yerel seçimler öncesinde tekrar sanık sandalyesine oturacak. 

Metehan UD / EGEDESONSÖZ- Organize suç örgütlerine yönelik soruşturma kapsamında Binali Camgöz liderliğindeki yasa dışı yapılanmayla ilgili devam eden yargılama süreci ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

38 sanık hakkında "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak", "kasten yaralamaya teşebbüs", "kasten öldürmeye teşebbüs", "mala zarar verme", "Ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer eşyalar hakkındaki kanuna muhalefet etmek", "silahla yağmaya teşebbüs" gibi suçlardan dava açılmış ve İzmir 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde davalar görülmüştü.

İddianamede, sanıkların karıştıkları iddia edilen 13 olaya ilişkin dosya birleştirilmişti. Olayların arasında Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer'in 11 Ocak 2020'de silahlı saldırıya uğraması olayı bulunmaktaydı. Koçer’in saldırıya uğraması ile ilgili alınan kararda çok sayıda isme beraat verilirken Esat Candan isimli sanığa Koçer’e yönelik tehdit ve mala zarar verme suçlarından toplamda 3 yıl 9 ay hapis cezası almıştı.

Davada ayrıca Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz hakkında da daha sonra "Vücutta kemik kırığı oluşturacak nitelikte silahla kasten yaralamaya azmettirme" suçlamasıyla ek iddianame hazırlanmış ve dava bu dosyayla birleştirilmişti. Mahkeme Gürbüz hakkında beraat kararı vermişti. Öte yandan dava sürecinde Karadağ’da yakalan Binali Camgöz’ün yargılanma süreci mevcut dosyadan ayrılmıştı.

MAHKEME KARARLARI BOZDU
Dava ile ilgili olarak istinaf süreci ise tamamlandı. İtirazları değerlendiren İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, İzmir 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararları bozdu. Mahkeme, beraat alan sanıklarla ilgili olarak beraat kararlarının gerekçesiz bırakılması, Koçar’e yönelik saldırıda mala zarar verme ve tehdit suçları ile ilgili olarak 5 ay ve 3 yıl 4 ay hapis cezası alan sanıkla ilgili olarak da suçların örgütsel faaliyet kapsamında kalıp kalmadığının değerlendirilmemesi gerekçeleriyle kararın kaldırılmasını karar verdi.

Kararla birlikte yargılama süreci sil baştan başlayacak ve yeni bir duruşma günü verilecek. Kararla birlikte Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer'in saldırıya uğraması ve ilçede esnaflık yapan bir manavın bacağından vurdurulmasını azmettirdiği iddia edilen Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz yeniden sanık sandalyesine oturacak.

TARİH BELLİ OLDU
Başkan Gürbüz ve diğer sanıkların yargılanacağı tarih belli oldu. Yargılamayı yeniden yapacak olan İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi 22 Mart 2023 tarihine gün verdi. Karar taraflara tebliğ edilmeye başlandı.