GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Ekim 2021 Perşembe 21:31

Gündem yeniden Gaziemir: O paylaşımlar için 'inceleme' kararı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi haftalık olağan toplantısını İl Başkanı Deniz Yücel'in başkanlığında gerçekleştirdi. Yaklaşık olarak 2 saat süren toplantının gündeminde ise yaşanan tartışmalar ile sıkça gündeme gelen Gaziemir yer aldı. Yaşanan tartışmalar ile ilgili Yeni Asır gazetesinde çıkan bir haberi CHP'li meclis üyelerinin paylaşması sonrası, parti içindeki bazı meclis üyeleri il yönetimine şikâyette bulunmuştu. Toplantıda masaya yatırılan konu ile ilgili il yönetimi inceleme kararı aldı.
Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi haftalık olağan kongresini gerçekleştirdi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya CHP İzmir İl Binası ev sahipliği yaptı.
Toplantının gündeminde ise pazar günü İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan muhtarlar toplantısı ve Gaziemir Meclis üyeleri yer aldı.

GRUP KARAR DEFTERİ'NİN SONUCU BELLİ OLDU
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın bizzat CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile görüşerek 6 ismin 'grup kararına uymadığı' gerekçesi ile disipline gönderilmesi için dilekçe verdiği iddia edilmişti. Talebin ardından ise CHP İzmir İl Yönetimi 'grup kararına uyulmadı' şikayeti için karar defterinin incelenmesi talimatı vermişti. Karar defterinde yapılan inceleme sonrası grup kararının olmadığını tespiti yapıldı. İnceleme sonrası il yönetiminin olağan gündemine gelen konu ile ilgili ise disipline sevk edilmesi talebi reddedildi.

YENİASIR PAYLAŞIMI İÇİN 'KOMİSYON' KARARI
İl yönetimi toplantısında görüşülen bir diğer Gaziemir dosyası ise sosyal medya paylaşımları oldu. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'ya yakın olduğu iddia edilen meclis üyesinin CHP içinde kavga olduğu yönünde Yeni Asır gazetesi tarafından yapılan haberi paylaştığı iddia edilmişti. Yapıldığı iddia edilen paylaşım ile ilgili CHP Grubu içerisinde yer alan bazı Meclis üyeleri konu il yönetimine aktarmış ve paylaşımı yapan kişiler hakkında şikâyette bulunmuştu. Bugün gerçekleştirilen toplantıda masaya yatıran şikayetler sonrası, il yönetimi paylaşımı yaptığı öne sürülen isimler hakkında inceleme komisyonu kurulması kararını aldı.

CHP LİDERİ DE KATILACAK
24 Ekim pazar günü İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek muhtarlar toplantısına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı açıklanmıştı. Etkinliğe kısa bir süre kala ise Fuar İzmir'de gerçekleştirilen etkinliğin detayları belli olurken, il yönetimi toplantısında da gündeme getirilen konu ile il yöneticilerine görev paylaşımı yaptırıldığı öğrenildi.