GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Temmuz 2022 Çarşamba 15:45

Gündem 'sivil itaatsizlik'… Bir tepki de AK Partil’den!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Aliağa’ya getirilecek olan ve içerisinde 600 ton asbest olduğu iddia edilen Sao Paoulo gemisine karşı dün yapılan basın açıklamasında İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel’in yaptığı “sivil itaatsizlik” çağrısına tepki gösterdi.

EGEDESONSÖZ- Aliağa’ya getirilmesi planlanan, kamuoyunda “ölüm gemisi” olarak nitelendirilen ve asbest yüklü olduğu iddia edilen Sao Paulo gemisinin sökümüne karşı dün aralarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de bulunduğu sivil toplum kuruluşları basın açıklaması düzenlemişti.

Basın açıklamasında İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel’in yaptığı konuşma dikkat çekmişti. Başkan Yücel, hukuki süreç işlenene kadar gemilerinin tamamlandığını, hukuki sürecin delindiğini ve bunun engellemek için “sivil itaatsizlik” eylemi yapılmasının şart olduğunu açıklamıştı.

Baro Başkanı Yücel’in açıklaması kent siyasetinde tartışmalara neden oldu. İlk olarak İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Yücel tepki göstererek “burası hukuk devleti” açıklamasını yapmıştı.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da Baro Başkanı Yücel’i hedef aldı. Kaya açıklamasında “Terör örgütünün siyasi uzantısı HDP'ye payanda olmakla meşhur İzmir Baro Başkanı, CHP'li Soyer ile toplantı yapıp sivil itaatsizlik çağrısı yapmış. Türkiye, bir hukuk devletidir. Bu çağrı, art niyetlidir. Vatandaşı isyana teşvik edip, kanunlara uymamaya çağırmak kabul edilemez” dedi.