GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Ocak 2024 Cuma 14:55

Gündem ‘İzmir’ pazarlığı iddiası… İnce, Selçuk'u elinin tersiyle itti!

Cumhuriyet Halk Partisi ile Memleket Partisi arasında yapılan açıklamalar ile kapıların kapatıldığı ittifak görüşmelerinde kulisler de hareketlenmiş durumda. CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel’in Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin ‘Metropol ilçe talep etti’ iddiası sonrası Memleket Partisi yetkileri iddiayı yalanlarken, edinilen bilgilere göre CHP yetkilileri Memleket Partisi'ne Selçuk'u önerdi. İnce ise öneriyi reddetti.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ (KULİS HABER) - Millet İttifakı’nın dağılması sonrası yeni ittifak arayışlarına giren Cumhuriyet Halk Partisi’nde son olarak Memleket Partisi ile yerel seçim ittifakı gündeme gelmişti.
 
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bir çok kez  bir araya gelirken, bugün Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ittifaka kapıları kapatma kararını kamuoyu ile paylaştı. İnce, ittifakın dağıldığını, “CHP her gün DEM'lenirse nasıl ittifak kuracağım? Bizim bir duruşumuz olmalı” ifadeleri ile duyurmuştu.

CHP'DEN ‘İLÇE İSTEDİ’ İDDİASI ATILMIŞTI
İnce’ni sözleri sonrası ise CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla “Yapılan görüşmelerde Sayın İnce, belli sayıda belediye meclis üyeliği ve İzmir'de bir metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunmuştu. Süreç, parti tabanımızın ve örgütümüzün kabul edemeyeceği bir noktaya taşınınca müzakerelerin tıkanması üzerine bugünkü açıklamayı yaptı” ifadelerini kullanmıştı.

SELÇUK PAZARLIĞI
CHP Parti Sözcüsü Yücel’in ‘pazarlık’ iddiaları sonrası ise gözler Memleket Partisi’ne çevrilmişti. Yaşanan süreçte İzmir’den hangi ilçe üzerinden pazarlıklar yapıldığı merak konusu olurken gündemdeki ilçe belli oldu.

Memleket Partisi içerisinden görev yapan üst kademe yetkililerden edinilen bilgiye göre Muharrem İnce masaya ilçe ismi ile gitmedi. Türkiye genelinde CHP’li yetkililer kendilerinin desteklenmesini talep ederken buna karşılık olarak İnce’ye ise ‘İzmir’den Selçuk Belediyesi’ni size veririz, orada sizin adayınızı destekleriz’ dediği iddia edildi.

İNCE: TÜRKİYE'DE SADECE SELÇUK OLUR MU?
İnce'nin Selçuk önerisi sonrası ‘Biz bir ilçe talebiyle masaya oturmadık, size koşulsuz destek sunacağımızı söyledik ancak buna rağmen bir ilçe sunuyorsunuz ve tüm Türkiye’de sadece Selçuk mu?’ dediği iddia edildi. Edinilen bilgilere göre CHP’nin İzmirli MYK üyeleri kanadından ise ‘Selçuk dışında başka bir ilçe olmaz’ diyerek şartsız teklif sunduğu belirtildi.