GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Ocak 2024 Pazar 18:35

Gündem: Adaylar... CHP İzmir’den tam kadro Ankara çıkarması!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, yarın İzmir Büyükşehir Belediyesi adayının belli olma ihtimali ile ilgili olarak il yönetimini Ankara’ya davet etti.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday belirleme sürecinde sona yaklaşıldı.

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Hamza Dağ’ı açıklaması ve Dağ’ın saha çalışmalarına başlaması sonrası gözler CHP’nin İzmir adayının kim olacağına çevrilmiş durumda. Daha önce 6 ilçede adayını açıklayan CHP Genel Merkezi, geri kalan ilçeleri ne zaman açıklayacağı belirsizliğini korurken, gözler pazartesi gününe çevrilmiş durumda.

İL YÖNETİMİ ANKARA’YA GİDİYOR
Genel  Merkez yönetiminin İzmir için olağanüstü toplanmasının beklendiği süreçte ilk olarak Büyükşehir adayının açıklanması bekleniyor. Haftalardır Ankara’da olan İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise adaylığın açıklanma ihtimaline karşın il yönetimini Ankara’ya davet etti.

'ADAYI BİRLİKTE TAKİP EDELİM'
İl yönetiminin eksiksiz şekilde Ankara’ya gelmesi talimatını veren Aslanoğlu, açıklanacak adayı hep birlikte öğrenmek ve aday belirleme öncesi genel merkez yönetimi ile bir araya gelmek için fırsat kollayacağı öğrenildi.

Toplu halde genel başkan ve MYK, PM üyeleri ile bir araya gelmeyi hedefleyen il yönetimi son kez ‘aday’ taleplerini genel merkeze iletecek.

BİRLİK POZU VERİLECEK, BİRLİKTE İZMİR’E GELİNECEK
Büyükşehir adayının belli olması durumunda CHP İzmir İl Yönetimi, Büyükşehir adayı ve genel başkanla birlikte birlik pozu vermeyi de planlıyor. İzmir’de oy kaybı yaşamak istemeyen İl Yönetimi, aday ile birlikte karşılama mitingi yapmayı da planladığı öğrenildi.

MASADA KİMLER VAR?
CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için öne çıkan aday adayı Cemil Tugay konumunda. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığında öne çıktığı kulislerde yerini alırken, masada bulunan diğer isimler ise mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Buğra Gökçe, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel…