GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Kasım 2023 Pazartesi 08:34

Gün gün hava durumu... İzmir haftaya yağışla başlıyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İzmir Hava Durumu ekibinden alınan bilgiler göre; İzmir haftaya yoğun yağışlar ile başlayacak. Gün içerisinde etkili olacak olan yağış, kentte olumsuz tablolara sebep olacak. Haftanın geri kalanında ise Perşembe günü kenti yine yağışlar saracak. Yağışlarda dolu beklentisi görülmüyor.

EGEDESONSÖZ – Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden aktarılan verilere göre; İzmir kent merkezinde haftaya yağışlı bir hava ile başlayacak. Hafta sonu süren yağış ve fırtına kendisini bir sonraki haftaya da devretti.

KENT HAFTAYA YAĞMURLA BAŞLIYOR

Haftaya kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış ile başlayacak İzmir’de yağışın erken saatlerde başlaması bekleniyor. Tahminlere göre saat 18:00’e kadar sürecek olan yağış kesintisiz bir şekilde devam edecek. Gün içerisinde yağışla birlikte rüzgarın da etkili olması beklenirken uzmanlara olumsuz hava koşullarının yaratabileceği etkilerden dolayı uyarılarda bulundu.

LOKAL SU BASKINI RİSKİNE KARŞI DİKKAT
İzmir Hava Durumu ekibinin aktardığı bilgilere göre ise; Pazartesi günü yağışların erken saatlerde kentin Batı’sından giriş yapacağı belirtildi. Yağmurun öğlene doğru kent genelinde etkili olacağına işaret edildi. Salı akşamına kadar sürecek olan yağışın, merkez ilçelerde 35-50mm kadar olabileceği öngörülüyor.

Ekibin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:

Yarın (13.11 Pazartesi) sabah erken saatlerde ilimizin batısından yağışlı sistem giriş yapacak. Yağmur öğlene doğru il geneline yayılacak. İl genelinde kendini gösterecek yağmur aralıklarla kuvvetli olacak. Yağmur iç kesimlere ilerledikçe biraz daha güç kazanabilir. Merkez ilçelerde 35-50mm yağmur düşebilir. İç kesimlerde bu miktar 60-70mm kadar ulaşabilir. Bu yüzünden lokal su baskını riskine karşı dikkat! Yağmura ek gök gürültüsü olabilir fakat dolu ihtimali zayıf gözüküyor. Rüzgar genellikle hafif/orta kuvvette olacak. Herhangi bir fırtına beklenmiyor. Hava sıcaklığı 19-21 derecelerde. Yağmur yarın akşam saatlerinde ilimizi terk edecek.

YAĞIŞLAR SALI VE ÇARŞAMBA GÜNÜ ETKİSİZ
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ndeki verilere göre; Salı ve Çarşamba günü yağışın kent merkezinde etkili olması beklenmiyor. Parçalı bulutlu geçecek olan bu günlerde havanın en yüksek 23°C olması beklenirken en düşük ise ortalama 14°C olması bekleniyor. Çarşamba günü ayrıca kent merkezinde rüzgarın sert esmesi bekleniyor.

PERŞEMBE GÜNÜ YİNE YAĞIŞ VAR
Verilere göre Perşembe günü yine kent merkezinde yağış etkili olacak. Perşembe günü gün boyunca gökgürültülü sağanak yağış beklentisi görülüyor.

KENT HAFTAYI SAKİN KAPATIYOR
İzmir, haftayı sakin bir hava ile kapatacak. Cuma günü havanın gün içerisinde ortalama 20°C olması beklenirken, parçalı bulutlu olması olası tahminler arasında.