GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Aralık 2022 Çarşamba 11:52

Gümrükçü’den dikkat çeken ‘yeni il başkanı’ çıkışı: Benim abim değil!

Milletvekili aday adaylığı için istifası beklenen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yerine gelecek isimlerin kim olacağı yönünde çıkan haberler ile ilgili konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Türkiye tarihinin en büyük seçimine giderken kimsenin arıza çıkarma, istemezükçü olma hakkı yok. Bazıları abi formülü diyor ancak bakıyorum, benim abim değil. Abi ile abla ile bu süreç olmaz” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Genel seçimlerin yaklaşması ile birlikte milletvekili aday adaylığı ile ilgili süreç devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de başlayan ‘yeni il başkanı’ kim olacak tartışmaları hız kesmeden devam ediyor.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in ‘yeni bir adım atabilirim’ söylemleri sonrası alevlenen adaylık tartışmaları ile ilgili bir çok adayın ismi geçiyor. 2018 yılında CHP İzmir İl Başkan adayı olan mevcut Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, süreç ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

BENİM ABİM DEĞİL
Yücel’in adaylığı hakkında konuşan Gümrükçü, “Bizim Deniz Yücel ile ilginç hikayemiz var. Geçen gün ziyaretimize gelmişti. Kapıdan girerken  ‘Ben bu ilçe binasına ilk defa senin ilçe başkanı adaylığına destek vermek için gelmiştim’ dedi. Şimdi o yeni bir yolculuğa çıkma noktasında hazırlanıyor, sanıyorum gelecek hafta bu kararını paylaşacaktır diye düşünüyorum. Yolu açık olsun. Ben vereceği kararın arkasındayım. Hakkımı helal ediyorum Deniz Yücel’e. CHP’nin örgütsel yeni süreci başlıyor. Bazı toplantılar oluyor. Bir basın organı benim Ankara’da bir ismi dile getirdiğim söyledi. Ben kimseye bir isim vermedim, onların bir ismi var mı diye sordum. Bizim tercihimiz İzmir’de örgütsel  süreci sekteye uğratmayacak mevcut yönetimin içinden bir uzlaşı ile bir adayın getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer yönetim dışından biri getirilecekse de ilk sorulması gereken kişinin Tunç Soyer olduğunu düşünüyorum. Türkiye tarihinin en büyük seçimine giderken kimsenin arıza çıkarma, istemezükçü olma hakkı yok. Bazıları abi formülü diyor ancak bakıyorum benim abim değil. Abi ile abla ile bu süreç olmaz” diye konuştu.

BAŞARILI BİR İL BAŞKANI DİYEBİLİRİZ
‘Deniz Yücel başarılı bir il başkanı mı?’ sorusuna da yanıt veren Gümrükçü, “İzmir’de CHP olarak birçok olumsuzluk yaşadık. Bunların hepsini bir kişiye yıkmak bence doğru değil. Deniz Yücel il yönetimi ile, basın açıklamaları ile iyi bir il başkanı. Büyükşehir Belediye başkanı da övüyor. Bu nedenle başarılı bir il başkanı diyebiliriz” ifadelerini kullandı.