GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Nisan 2022 Pazartesi 14:29

Gümrükçü adaylıktan çekildi!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekilliği seçimine kısa bir süre kala, geçtiğimiz aylarda grup başkanvekilliği için adaylığını duyuran Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Gümrükçü'nün çekilmesi sonrası grup başkanvekilliği için en güçlü aday olarak, Murat Aydın'ın ismi kulislerde yer alıyor.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekilliği yarışında kritik bir gelişme yaşandı.

CHP Grubu için geçtiğimiz aylarda Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü 'Ben adayım' ifadelerini kullanırken, kulislerde Gümrükçü'nün belediye başkanı olmasından kaynaklı olarak Grup Başkanvekilliğine sıcak bakılmadığı konuşmaları yer almıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de Karşıyaka Belediyesi Grup Başkanvekili Murat Aydın'ı desteklediği iddiaları konuşulurken, Aydın ve Gümrükçü arasında gidip gelen adaylık çekişmesi bugün son buldu.

Çiğli'de yaşanan TİS sürecinde Utku Gümrükçü, yaşanan işçi grevi sonrasında Grup Başkanvekilliği adaylığından vazgeçtiği öğrenildi.

EN GÜÇLÜ ADAY 'AYDIN'
Yaşanan süreç sonrası ise Mevcut Grup Başkanvekilliği görevini yürüten Mustafa Özuslu'nun yerine Murat Aydın'ın getirilmesi bekleniyor