GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Ocak 2019 Pazartesi 12:09

Grevi engelleyemeyince izne çıktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistemlerini yürüten Metro A.Ş’nin Genel Müdürü Sönmez Alev izne çıktı. Alev’in İZBAN’da başlayan grevin Metro A.Ş’ye sıçraması üzerine Başkan Kocaoğlu’nun tepkisini aldığı öğrenildi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin ortaklığında uzun yıllar çalışan İZBAN’da süren grev devam ediyor. Seçim öncesi AK Parti ve CHP arasında polemik malzemesi konusu da olan grevde İzmirlileri mağdur ediyor. Günde 400 bin yolcunun taşındığı Aliağa-Selçuk arasında çalışan İZBAN trenlerinde görev yapan işçileri temsilen Demiryol-İş Sendikası teklifleri ret etmişti. İZBAN Yönetimi’nin yüzde 26’ya kadar verdiği zam oranı anlaşmaya yetmedi.

İZBAN’da başlayan ve günlerdir süren grev İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de sıçradı. Büyükşehir’in raylı sistemlerinde örgütlü olan aynı sendika grevi Metro A.Ş ve İzmir Tramvayı’nda da başlatacağını duyurdu. Bunun üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile raylı sistemi yöneten bürokratlar arasında sorun oluştu. Başkan Kocaoğlu’nun Metro A.Ş yöneticilerine grevin belediye şirketine sıçraması üzerine tepki gösterdiği öğrenildi. Özellikle işçilerin koordinasyonu, işçiler üzerinde şirket yöneticilerinin etkisiz kalışı konularına vurgu yapan Kocaoğlu’nun yaşanan durum nedeniyle rahatsızlığı doğrudan bildirdiği belirtildi.

Yaşanan güven bunalımı üzerine Metro A.Ş Genel Müdürü Sönsez Alev izne çıktı. Aynı zamanda İZBAN’da Büyükşehir adına görev yapan en üst düzey temsilci olan Alev, raylı sistemler konusunda Büyükşehir’in deneyimli isimleri arasında bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi merhum Başkanı Ahmet Priştina döneminden Büyükşehir’de aynı görevde kalan tek isim olan Alev, İZBAN’da da yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu. Alev’in İZBAN’daki görevinden de ayrıldığı dile getirildi.