GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
21 Mart 2022 Pazartesi 09:31

Göztepe'nin efsanesi yaşamını yitirdi!

Avrupa Fuar Şehirleri Kupasında çeyrek ve yarı final oynayan milli futbolcu 20 milli maçta 6 gol atma başarısı gösteren Göztepe'nin efsane oyuncularından Buldozer' lakaplı futbolcusu Fevzi Zemzem hayatını kaybetti.

EGEDESONSÖZ - Göztepe ve A Milli Futbol Takımı'nın eski oyuncularından Fevzi Zemzem, 80 yaşında hayatını kaybetti.

Göztepe Kulübünden yapılan açıklamada, "Türk futbolunun ve kulübümüzün değerli ismi, efsane futbolcumuz Fevzi Zemzem'i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz." ifadelerine yer verildi.

ZEMZEM İÇİN ANMA TÖRENİ 
Zemzem için 11:30'da Gürsel Aksel Stadyumu'ndan tören düzenlenecek. Zemzem'in naaşı Hocazade Camii'nde kılanacak cenaze namazı ardından Yukarıköy Narlıdere Mezarlığı'na defnedilecektir.

FEVZİ ZEMZEM KİMDİR?
1941'de İskenderun'da doğan Zemzem 1959-1974 arasında santrfor olarak 15 yıl formasını terlettiği Göztepe'de iki kez de gol kralı oldu.

Avrupa Fuar Şehirleri Kupasında çeyrek ve yarı final oynayan milli futbolcu 20 milli maçta 6 gol atma başarısı gösterdi.

Birçok kulübü çalıştıran Zemzem, Göztepe'de 4 farklı dönemde de teknik direktörlük görevinde bulundu. Göztepe tarihinin efsane kadrosundan Halil Kiraz ve Nezzat Güzelırmak 2020 yılında, Ertan Öznur da geçen yıl hayatını kaybetmişti.

BULDOZER LAKABININ HİKAYESİ
Fevzi Zemzem Milliyet Ege'ye 'buldozer' lakabının hikayesini Milliyet Ege'ye şu sözlerle anlatmıştı:

"Antrenmandan önce sahaya gidip fazladan yüzlerce şut ve onlarca depar atardım. Bu çalışma şekli sayesinde savunma oyuncularını yıkıp geçmeye başlamıştım. Bir Altınordu maçından sonra, Yeni Asır Gazetesi’nden Ceyhan Gür’ün “Bir buldozer gibi aldı götürdü, golünü yaptı” diye yazmasıyla bu lakap takıldı ve o günden bu yana değişmedi."