GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
4 Haziran 2017 Pazar 10:31

Göztepe Süper Lig'de! İzmir sokağa döküldü!

TFF 1.Lig Play Off final mücadelesinde Göztepe, penaltılarla Eskişehirspor'u 3-2 yenerek Süper Lig'e çıktı. İzmir sokağa döküldü. Başbakan Binali Yıldırım Başkan Sepil'i arayarak ""Göz göz Göztepe Süper Lig'de. İzmir de Süper Lig'i hak ediyor artık." ifadelerini kullandı.

TFF 1.Lig Play Off mücadelesinde Göztepe, penaltılarla Eskişehirspor'u 3-2 yenerek Süper Lig'e çıktı. 

Sahaya atılan yanıcı maddeler nedeniyle tam 5 kez oyunun durduğu olaylı maçta Eskişehirspor 54.dakikada Ofoedu'nun golüyle 1-0 öne geçti. Göztepe 90+5'te Adis Jahovic ile beraberligi yakalayınca maç uzatmalara gitti. 120 dakikada başka gol sesi çıkmayınca Süper Lig'e çıkacak son takımın kaderi penaltılara kaldı.TFF Göztepe, penaltılarla Eskişehirspor'u 3-2 yenerek Süper Lig'e çıktı.

MAÇTAN NOTLAR
TFF 1. Lig play-off yarı final rövanş maçlarının ilk 11'ine göre Eskişehirspor Teknik Direktörü Mustafa Denizli bir değişikliğe giderken, Göztepe Teknik Direktörü Yılmaz Vural değişiklik yapmadı. 

Denizli, play-off yarı final rövanşında Giresunspor'la yaptıkları maçta forma verdiği kaleci Kayacan Erdoğan'ın yerine Boffin'e şans tanıdı.

Vural ise play-off yarı final rövanşında Boluspor'la oynadıkları karşılaşmada şans verdiği ilk 11'i final maçında değiştirmedi. 

TRİBÜNLER DOLDU
Final karşılaşması için statta Eskişehirspor taraftarı için 14 bin 590, Göztepe taraftarı için 13 bin 862 koltuk ayrıldı. 

Antalya İl Spor Güvenlik Kurulunun verdiği karar gereği, Eskişehirspor taraftarları stadın doğu ve kuzey tarafında, Göztepe taraftarları ise batı ve güney tarafındaki tribünlere alındı.

Takımlarının bayrakları ve atkılarıyla tribünleri dolduran taraftarlar, renkli görüntüler oluşturdu. Eskişehirspor taraftarları arasında mehter takımı ve "Bando Es-Es" de ilgi çekti.    

Emniyet güçleri, maç nedeniyle stat ve çevresinde geniş güvenlik tedbirleri aldı. Stada yasak madde sokmak isteyen taraftarlara polis izin vermedi. Mücadele öncesinde kent merkezinde zaman zaman karşılaşan taraftar grupları arasında yaşanan gerginliklere polisler müdahale etti.

Maç öncesi Eskişehirsporlu oyuncular ısınma hareketlerinin ardından sahadan ayrıldığı sırada tribünlerden atılan meşaleyi polisler dışarıya taşıdı.

MEŞALE YAĞDI
Maçın başlama vuruşunun hemen ardından sahaya çok sayıda meşale atılınca hakem Ali Palabıyık karşılaşmayı durdurdu. Stattaki yoğun dumanın dağılmasının ardından 9 dakika sonra karşılaşma yeniden başladı.    

YALNIZ BIRAKMADILAR
Göztepe'nin Antalya'da oynayacağı maç için İzmir'in önde gelen isimleri maçta destek için yerini aldı.

KUTLAMALAR BAŞLADI
TFF 1. Lig play-off finalinde Eskişehirspor ile karşılaşan Göztepe'nin İzmir'deki taraftarları, maçı kentin çeşitli yerlerinde kurulan dev ekranlarda izledi. Maçın bitiş düdüğü ile taraftarlar büyük sevince boğuldu.

YILDIRIM: GÖZ-GÖZ GÖZTEPE SÜPER LİG'DE
Başbakan Binali Yıldırım, Spor Toto Süper Lig'e yükselen Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil'i tebrik etti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, Eskişehirspor'u penaltılar sonucu yenerek Spor Toto Süper Lig'e yükselen Göztepe Kulübü'nün Başkanı Sepil ile telefonda görüştü.

Başarılarından dolayı Sepil ile teknik direktör ve futbolcuları tebrik eden Yıldırım, "Göz göz Göztepe Süper Lig'de. İzmir de Süper Lig'i hak ediyor artık." ifadelerini kullandı.

GÖZTEPE TARAFTARI KULÜBÜN RESMİ SİTESİNİ HACLEDİ

Eskişehirspor'u eleyerek Süper Lig' çıkan Göztepe'nin taraftarları kulübün resmi sitesini hackledi. Genç taraftarların site üzerinden verdiği mesaj ilgi çekti.

Göztepe taraftarları kulübün sitesini hackledi. Genç taraftarlar sitenin giriş kısmına 'Yılmaz Hoca Şampiyon yaptın bizi, gözümüzden öp bizi. Biz de elinden öpelim tatlıya bağlansın mevzu' yazdı.

Taraftalar ayrıca kulübün marşını altına ekleyerek sesli olarak dinletti.

FORMA İSTEDİLER!

Hackerlar sisteme zarar vermediklerini ve tamamen destek amaçlı hackerlık yaptığını iddia etti.

Ayrıca taraftarlar öğrenci oldukları için forma alamadıklarını ve kulüpten medium boyda damalı forma istediklerini belirttiler.