GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Temmuz 2024 Çarşamba 14:10

Gözler TFF seçimlerinde: İzmir’i Papatya temsil edecek!

İzmir’e gelerek kulüpler ve İZVAK yöneticileriyle görüşen TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye “Yönetim kurulunda İzmir’den bir temsilci istiyoruz” mesajı verildiği öğrenildi. Önerilen ismin Talat Papatya olduğu ve bir dönem Göztepe’de başkanvekili olarak görev yapan Papatya’nın, listeye girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ- Türkiye Futbol Federasyonu seçimleri yarın Ankara’da gerçekleştirilecek. İki dönemdir TFF Başkanı olan Mehmet Büyükekşi ile Trabzonspor eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, başkanlık için yarışacak. İzmir’in Hacıosmanoğlu’nu desteklemediği, mevcut Başkan Mehmet Büyükekşi ile yol yürüdüğü ifade edildi. Geçtiğimiz hafta İzmir’e gelerek oy hakkı olan başkan ve yöneticilerle görüşen Büyükekşi’ye, yönetim kurulu listesine alması için tek kişinin adını verdiği, o ismin de Talat Papatya olduğu öğrenildi.

BÜYÜKEKŞİ, GÖRÜŞME İÇİN İZMİR’E DAVET EDİLMİŞTİ
İzmirli kulüp başkanı ve yöneticilerin, profesyonel liglerde 10 takımı olan İzmir’in, yönetim kurulunda temsil edilme hakkının fazlasıyla olduğuna vurgu yaptığı, Büyükekşi’nin de bu talebi haklı bulduğu konuşuluyor. Görüşme için Büyükekşi’yi İzmir’e davet eden İzmirli kulüp başkanlarının, diğer aday İbrahim Hacıosmanoğlu’na davette bulunmadığı, dolayısıyla Hacıosmanoğlu ile bir buluşmanın gerçekleştirilmediği ifade ediliyor. Büyükekşi’nin ilk döneminde yönetim kurulunda görev yapan, ikinci döneminde birinci yedek olan Talat Papatya’nın, yeniden yönetim kuruluna girmesi bekleniyor. Futbol Federasyonu içerisindeki çeşitli kurullarda görev yapacak kişilerin seçimden sonra belirleneceği ve Mehmet Büyükekşi’den kurullar için de söz alındığı sızan haberler arasında. İzmir’in kulüpler bazında 16 oyu bulunuyor.