GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Kasım 2023 Perşembe 10:29

Gözler 31 Mart seçimlerinde… Karabağlar’da aday bolluğu!

31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için geri sayım sürüyor. Karabağlar ilçesinde ise CHP-AK Parti rekabetinin yaşanması beklenirken çok sayıda isim partilerinden aday olmak istiyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Türkiye’de 14 ve 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ardından gözler 31 Mart seçimlerine çevrilmiş durumda.

İzmir’de mevcut başkanların yola devam etmek istediğini açıkladığı ve çok sayıda aday adayının çıktığı süreçte kulisler oldukça hareketlenmiş durumda…



CHP DEĞİŞİM SONRASI ADAY BOLLUĞU
Parti içinde gerçekleştirilen kongre sürecinde geçmiş dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yeni seçilen Genel Başkan Özgür Özel’in yarıştığı kurultayda değişimcilerin temsilcisi olarak Özgür Özel genel başkan seçilmişti. Karabağlar Belediyesi’nin mevcut başkanı Muhittin Selvitopu’nun yeniden aday olacağını açıklamıştı. Değişim sonrasında Selvitopu’nun adaylıkla ilgili ısrarı da sürüyor.



Karabağlar için ismi geçen bir diğer aday adayı ise Heval Savaş Kaya. İzmir Büyükşehir Belediye iştiraki İZBETON Genel Müdürü konumunda bulunan Kaya’nın Karabağlar’da aday olmak istediği biliniyor. Kaya’nın adı parti içinde Konak ve Buca belediye başkan adaylıkları için de geçmişti.



Muhittin Selvitopu’nun geçmiş dönemde yardımcısı konumunda bulunan ve ilçe kongresi sonrası görevden istifa eden Ceyhan Kayhan’ın ismi de aday adaylığı için kulislerde konuşulan isimler arasında…



Karabağlar ’da geçmişte İzmir İl Başkanlığı yapmış olan ve İzmir eski milletvekili Bedri Serter’in belediye başkanlığı için aday adayı olabileceği iddia ediliyor. Serter’in yanı sıra yine CHP İzmir İl Başkanlığı’nın yanı sıra üç dönem İzmir Milletvekilliği yapan Tacettin Bayır’ın ismi de belediye başkanlığı için kulislerde yerini aldı. 
Karabağlar ’da ilçe başkanlığı görevi yürüten ve geçmişte parti içinde birçok görev alan Mehmet Türkbay’ın da geçmişten bu yana belediye başkanlığını istediği biliniyor. 31 Mart için Türkbay’ın henüz net bir karar vermediği ancak adaylık konusunda isminin işaret edilmesi durumunda göreve hazır olduğu aktarıldı.



Son İl Başkanlığı seçimlerinde Şenol Aslanoğlu’na rakip olan Konak eski ilçe başkanı Mehmet Şakir Başak’ın ismi 31 Mart için Karabağlar Belediye Başkanlığı için kulislerde yerini almış durumda. Başak 2019’da yapılan yerel seçimlerde de Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı olmuştu.



Kulislerde ayrıca Karabağlar Belediye Meclis Üyesi İnan Demirgıran’ın ve 2014 belediye başkan aday adayı Yusuf Boydaş'ın da aday adaylığı için çevresinden görüş aldığı ve genel merkezde nabız yokladığı da iddia edildi.



AK PARTİ’DE ADAY ADAYI BOLLUĞU
31 Mart 2019’da seçimlerinde olduğu gibi MHP'nin AK Parti ile ittifak yapması bekleniyor. Son yerel seçimde yaklaşık 30 bin oy farkla seçimi kaybeden AK Parti’de de aday adayı bolluğu yaşanıyor. Selvitopu’na karşı seçimi kaybeden Bilal Doğan’ın yeni dönemde de aday adayı olması bekleniyor.



Karabağlar ve Buca’da geçmiş dönemde Kaymakamlık görevini yürüten, AK Parti’den milletvekili aday adayı olan İzmir Vali Yardımcısı Sadık Tunç’un ismi yerel seçimlerde belediye başkan aday adaylığı için kulislerde yar alıyor.



AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır’ın adı da 31 Mart için Karabağlar ile anılıyor. Belediye başkanlığını istediği bilinen Nasır’ın henüz aday adaylığı konusunda net karar vermediği belirtildi.



İlçede aday adaylığını açıklayan diğer isimler ise geçmiş dönem ilçe başkanı İrfan Doğruca ve Erol Sevgican oldu. 



Menemen Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden ve Menemen Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi görevinde bulunan Yusuf Demircioğlu’nun ismi de kulislerde Karabağlar için geçiyor.

Diğer yandan geçtiğimiz seçimde CHP ile ittifak yapan İYİ Parti’nin aday konusunda bir isim belirlemediği aktarıldı.