GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
30 Haziran 2023 Cuma 11:39

Göz-Göz'den şampiyonun kalecisine kanca!

Spor Toto 1'inci Lig'de transfer döneminde Kasımpaşa'dan stoper Tarkan Serbest ve Altınordu'dan sol bek Ali Dere ile resmi sözleşme imzalayan Göztepe, Trabzonspor'un 19 yaşındaki oyuncusu Taha Altınkardeş'i kadrosuna dahil etti.

Spor Toto 1. Lig'de transfer çalışmalarına ara vermeden devam eden Göztepe, Polonyalı kaleci Jakup Szumski ve Trabzonsporlu Taha Altıkardeş'i kadrosuna katmak üzere. Kasımpaşa'dan Tarkan Serbest'in transferini duyuran Eyüpspor'dan Metehan Mimaroğlu ile söz kesen Göz-Göz, 1. Lig'de transferin en çalışkan ekibi olarak göze çarpıyor.

Geçtiğimiz hafta Giresunspor'dan kaleci Ferhat Kaplan ile anlaştığı öne sürülen ancak yüksek bonservis bedeli nedeniyle masadan kalkan sarı-kırmızılılar, şimdi de gözünü Samsunspor ile şampiyonluk yaşayan ve sözleşmesi 30 Haziran'da sona erecek başarılı file bekçisi Jakup Szumski'yi kestirdi İzmir ekibi, Szumski ve genç file bekçisi Arda'ya kaleyi emanet edip hata yapmak istemiyor.

14 MAÇTA GOL YEMEDİ
Deneyimli file bekçisi Szumski, Legia U19 takımında profesyonel olurken, Legia Varşova, Piast Gliwice, Sosnowiec, Rakow, Erzurumspor FK ve Samsunspor formalarını terletti. Samsunspor ile şampiyonluk yaşayan tecrübeli eldiven, 33 müsabakaya çıkıp 14 maçta da kalesini gole kapattı.

TAHA BONSERVİSİYLE GELİYOR
Trabzonspor ile İzmir temsilcisinin yüzde 70'lik hissesine sahip Southampton arasında yürütülen transfer çalışmasında ise Göztepe karlı çıktı. Trabzon temsilcisi, uzun bir süreden beri transfer görüşmelerine devam ettiği, Hırvatistan A Milli Takım oyuncusu Mislav Orsic'i kadrosuna kattı. Southampton ile masaya oturan bordo-mavili kurmaylar, bu oyuncuya karşılık verdiği bonservis bedelinin yanı sıra Göztepe'ye genç oyuncularından Taha Altıkardeş'i bonservisiyle birlikte verdiği öne sürüldü. İzmir ekibinin bu takviyeyle birlikte savunmayı iyice sağlama aldı. (Yeni Asır)