GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
23 Mayıs 2024 Perşembe 13:56

Gökdelen projesini kriz vurdu!

İnşaat sektöründeki ekonomik kriz İzmir’deki dev gökdelen projesini de vurdu. Vakıf GYO’nun İzmir Konak Karma Projesi’nin ihale sözleşmesi iptal edildi.  4,4 milyar TL artı KDV tutarındaki proje iptal edildi.

EGEDESONSÖZ - Vakıfbank ile TOKİ’nin iştiraki olan Vakıf GYO, İzmir’in gökdelen bölgesinde olan Konak Mersinli’de hayata geçirmek istediği İzmir Konak Karma Konut projesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

Vakıf GYO, Cumhurbaşkanı Külliyesi’ni de yapan Rönesans Grubu’na bağlı Rec Uluslararası İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile 9 Mart 2023 tarihinde imzaladığı yüklenici sözleşmesinin, 17 Mayıs 2024 tarihinde tarafların ortak mutabakatıyla iptal edildiğini duyurdu. 

“İzmir Konak Karma Projesi Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı" ihalesini 4.4 milyar lira +KDV ile Rec Uluslararası İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret almıştı. VYENİKONAK adını taşıyan Vakıf GYO’nun İzmir Konak Karma Projesi’nde home Office, ticari ve mesken nitelikli 51 ve 28 katlı iki blok, toplam 524 bağımsız bölüm yer alıyordu. İnşaatın toplam alan 128 bin 987 metrekareye ulaşıyordu. Kamu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, sözleşmenin sona erdirilmesinin nedeni ise belirtilmedi.

Açıklamada “Mülkiyeti Şirketimize ait olan  İzmir İli, Konak İlçesi, 8601 Ada, 2 Parsel sayılı taşınmaz üzerindeki "İzmir Konak  Karma Projesi Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı" işi için Rec Uluslararası İnşaat Yatırım San. Ve Tic. AŞ ile  09/03/2023 tarihinde  imzalanan yüklenici sözleşmesi, 17/05/2024 tarihinde tarafların ortak mutabakatıyla imzalanan İkâle Sözleşme ile her iki taraf için de herhangi bir hak ve borç doğurmayacak şekilde sona erdirilmiştir.” ifadeleri yer aldı.