GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Mart 2022 Çarşamba 15:59

Genel-İş yeni merkezine kavuştu!

Genel İş Sendika İzmir binasının açılışında konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu “Emeğin Türkiye'sini hep birlikte inşa edeceğiz” derken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Tek bir çare var: Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz! Omuz omuza hep birlikte devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

EGEDESONSÖZ- Genel İş İzmir Şubelerinin düzenlediği ‘Ezdirmeyeceğiz’ mitingine katılmak için İzmir’e gelen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışan; Genel İş İzmir Şubesi’nin de açılışına da katıldı. 

Kahramanlar’daki sendikaya ait binanın yenilenmesi sonucu eski yerine dönen Genel İş Şubelerinin açılışına Genel İş genel merkez yöneticileri, Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Gıda İş Genel Başkanı Seyit Aslan ve sendika temsilcilerinin katılımı ile açıldı. 

BAŞKANLAR DA KATILDI
Açılışa; İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko ve Atila Sertel,  Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin de temsilcileri de katıldı. 

ÇERKEZOĞLU: EMEĞİN TÜRKİYE'SİNİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ
Açılışta konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, İzmir'deki yeni binanın harcında emeği olan herkese teşekkür ederek, “İşçi sınıfına emekçilere kadınlara, gençlere vaat edeceği hiçbir şey kalmayan bütün yaldızların döküldüğü bütün masalların bittiği ve artık iflas ettiği çok açık bir şekilde ortaya çıkmış olan bu kapitalist düzeni ortadan kaldıracak olan ve eşitliğin, adaletin, barışın ve kardeşliğin egemen olduğu, demokrasinin bütün kurum ve kuralları ile işlediği, işçi sınıfı başta olmak üzere bütün toplumsal kesimlerin karar mekanizmalarına katıldığı, hayatın her anında var olduğu emeğin dünyasının ve emeğin Türkiyesini hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Genel - İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Abdullah Baştürk ve arkadaşlarının 60 yıl önce sendikayı kurduğunu hatırlatarak, " Bu bina bir ihtiyaç. Binalar ihtiyaçtır, ihtiyaçları yapacağız ancak esas ihtiyacımız eğitimdir. Bilinçli olmaktır, sınıf bilincine sahip olmaktır. Ve mücadeleyi daha da büyütmektir” diye konuştu.

BAŞKAN SOYER: TEK BİR ÇARE VAR!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Çok heyecan verici bir anı yaşıyoruz. Bu krizde, bu yoksullukta, bu salgında, bütün bu sıkıntıların arasında DİSK Genel-İş Sendikası böyle bir binayı açma yürekliliğini göstermiş. Bunun emeğini vermiş. Tebrik ediyorum. Bütün bu sıkıntılara rağmen bunu başarmış olmanız son derece kıymetli. Türkiye, dünya çok sıkıntılı günlerden geçiyor. Bu sıkıntılı günleri atlatmanın tek çözümü ‘Kurtuluş yok tek başına. Ya hep beraber ya hiçbirimiz’ sözünde saklı. Omuz omuza, hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.