GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Şubat 2023 Pazartesi 09:37

Genel İş ‘dayanışma zamanı’ dedi… Afetzedeler misafir edilecek!

Afet bölgesine TIR’lar dolusu insani yardım malzemesi gönderen Genel İş üyesi belediye işçileri bağışlarla 100 konteyner inşa edecek. Ayrıca, İzmir’deki bir otele yerleştirilecek 16 depremzede ailenin 5 ay boyunca temel ihtiyaçları Genel İş İzmir Şubeleri tarafından karşılanacak.  

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ - Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma neden olmuştu.

Depremin yerle bir ettiği kentlerde yaşayan vatandaşlar için İzmir’de de belediyeler ve sivil toplum kuruluşları dayanışma çağrıları yapmış ve toplanan yardımlar ise bölgeye gönderilmeye başlanmıştı. 

100 KONTEYNER İNŞA EDİLECEK
Bu çağrıların bir sahibi de DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nın İzmir Şubeleri. İzmirli işçilerin topladığı 4 TIR dolusu insani yardım malzemesi bölgeye ulaştırılırken işçiler arasında bağış kampanyası başlatıldı. Toplanan bağışlarla ihtiyaçlar doğrultusunda belirlenecek bir kentte yüz konteyner inşa edilecek. Ayrıca yine önümüzdeki günlerde İzmir’den afet bölgesine soba ve odun gönderilecek.

AFETZEDELER AĞIRLANACAK
Şubeler, ayrıca Kahramanlar’daki sendika binalarının yanı başında olan ve bir süredir mühürlü olan otelin depremzedelere açılması için otel sahibi ile birlikte İzmir Valiği’ne başvurdu. Sendikanın talebi Valilik tarafından kabul edilirken 16 odalı otele yerleştirilecek depremzedelerin 5 ay boyunca tüm ihtiyaçları sendika tarafından karşılanacak. 

‘YARALARIMIZI DAHA ÇABUK SARARIZ’
Genel İş Genel Merkezi’nin de afet bölgesi için 35 milyonluk bir bütçe ayırdığını ifade eden DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı “Gün dayanışma günü. 14-15 milyonluk bir kısmı insani yardım malzemesi olarak gönderildi. Parça parça gönderimlerimiz sürecek. Sipariş verdik önümüzdeki cumartesi bir TIR dolusu soba, bir TIR odun ve bir TIR da gıda göndereceğiz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le de görüştük. İşçilerin topladığı bağışlarla da alınacak konteynerler de bize gösterilecek yere kurulacak. Biz bu yardımları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonu ile göndereceğiz. Eğer iktidar sendikaların, sivil toplum örgütlerinin bölgedeki çalışmalarına izin verirse yaralarımızı daha çabuk saracağız.” dedi. Sarı, afet bölgesinde saha yaratılması ve izin verilmesi halinde dönüşümlü olarak bölgeye bin işçi göndermeye hazır olduklarını da ifade etti.