GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Kasım 2018 Cuma 13:40

Genel Başkan Yardımcısı Torun’dan kritik açıklama: İzmir'e heyetler gelecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun İzmir adaylarıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi. Torun, “İzmir ile ilgili hassas çalışıyoruz. Önümüzdeki hafta kamuoyu araştırması başlayacak. Heyetler gelip ilçeleri tek tek gezecekler” dedi.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim öncesinde aday belirleme çalışmalarının devam ettiği CHP’de hareketlilik sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2019 yerel seçimleri için aday olmayacağını açıklamasından sonra başlayan süreçte birçok kişinin ismi gündeme geldi. Belediye başkanları ve milletvekillerinin de içinde bulunduğu 30’a yakın isim nabız yoklarken CHP’de yerel yönetimlerin patronundan sürece dair açıklamalar geldi.

Egedesonsöz’e konuşan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İstanbul, Ankara ve İzmir’in hassas bir şekilde değerlendirildiğini anlattı. Torun, “Sayın genel başkanımızla tüm süreci görüşüyor ve analiz ediyoruz. Önümüzdeki süreçte adayları açıklayacağımız il ve ilçeler listesinde şimdilik İzmir yok. İzmir’den bir ilçe de yok. Fakat elimizdeki veriler, anketler ve kamuoyu araştırmalarına göre sorun olmayan, tek adayın üzerinde uzlaşılan, karmaşık görünmeyen yerlerden birkaç tanesini listeye alabiliriz” dedi.

İzmir özelinde önümüzdeki hafta daha kritik bir sürece girileceğini anlatan Torun, “Anket ve kamuoyu araştırmaları için saha ekipleri çalışma alanlarına inecekler. Biz ilçe ilçe verileri alacağız. Buna göre kanaatlerimizde belirginleşmeler olacak. Ayrıca yine önümüzdeki haftadan itibaren aralarında Parti Meclis Üyeleri ve milletvekillerinden oluşan heyetler İzmir’e gönderilecek. İlçe ilçe dolaşarak oralarda STK’lar, kanaat önderleri ve partililerle görüşecekler. Ekipler belirleniyor ve ona göre dağıtımlar yapılacak” diye konuştu.

Torun, 2014 yerel seçim sonuçlarına göre kaybedilen ve CHP’nin elinde olmayan sekiz ilçe üzerinde daha önceden bir karar alınabileceğini de ifade etti.  Torun, “Buralarda bizim belediye başkanlarımız yok. Adaylarımız var. Zaten uzun süredir inceliyoruz. Bu ilçeler ve çevrelerdeki birkaç ilçeyi önceden değerlendirebiliriz. Adaylarını erken açıklamayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Torun, İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayının belirlenme ve açıklanma tarihinin net olmadığını da ifade ederken sürecin biraz uzayacağını söyledi. Torun, “İstanbul, Ankara ve İzmir büyük illerimiz olduğu için onları biraz geriye bırakıyoruz. Çalışmalarımız sürüyor. İzmir’de dış ilçelerden itibaren belirleyerek merkeze geleceğiz” açıklamasında bulundu.