GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Temmuz 2020 Çarşamba 12:15

Gençlik kolları yöneticisi Cumhurbaşkanına hakaretten ifade verdi

CHP Menderes İlçe Gençlik Kolları Yöneticisi Eren Cankurtaran, Cumhurbaşkanına hakaretten dolayı ifade verdi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi Menderes İlçe Gençlik Kolları Yöneticisi Eren Cankurtaran, ifadeye çağrıldı. Cankurtaran’ın sosyal medya hesaplarında yapılan incelemede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği ifade edildi.  Aynı zamanda Menderes eski Alevi Kültür Derneği Başkanı da olan Ali Cankurtaran’ın oğlu olan Eren Cankurtaran hakkında işlemin bir şikayet üzerine başlatıldığı dile getirildi.

Öte yandan Cankurtaran’ın sosyal medya paylaşımında “Sizi kahpeler sizi” ifadeleri yer alırken,  “Siz başta olduğunuz için bu ülke bu halde. Geberin gidin artık” sözleri yer alıyor. 

PAYLAŞIMA İLK TEPKİ
AK Parti Menderes İlçe Başkanlığı’ndan geldi. İlçe Başkanı Süleyman Artçı parti üyesi bir kişinin tavrının kabul edilemez olduğunu söyledi. Artçı, “Biz tüm gençlerimize ve partimiz bünyesinde bulunanlara başka siyasi parti temsilcisine ve devlet büyüklerine kesinlikle kötü bir söz söylememeleri konusunda uyarıyoruz. Biz bu hassasiyeti gösterirken gösterilen tavır kabul edilemez. Bu tavrı kınıyoruz” dedi. 

İFADEMİ VERDİM, ÇIKTIM
Eren Cankurtaran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç, Melih Gökçek ile ilgili sosyal medyada bulunan bir videoyu paylaştığını belirterek, "Oradaki sözlerim, Cumhurbaşkanımıza yönelik bir anlam taşımıyor. Kadın cinayetlerine sebebiyet veren herkesi kast eden bir ifadeydi. Genelleme yaptım. AK Parti Menderes İlçe Başkanı, bu paylaşımdan farklı anlam çıkarıp beni hedef gösterdi. Karakoldan çağrıldım. Gittim, ifademi verdim ve karakoldan çıktım" ifadelerini kullandı.