GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Haziran 2022 Pazartesi 19:13

Gençler meclis kapısına dayandı... Ulaşım zammı protestosu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından her ay ÜFE'ye bağlanan ulaşım zamlarına tepki göstermek isteyen ve üniversite öğrencisi olduğunu iddia eden 15 kişilik bir grup Büyükşehir Belediye Meclis toplantı salonuna girmeye çalıştı. Yapılan protestolar sırasında güvenlik güçleri ile gençler arasında arbede yaşandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de son dönemlerde toplu taşımaya üst üste gelen zamlar sonrası gelen tepkiler bu kez de meclis salonuna yansıdı.

UKOME tarafından alınan kararla İzmir'de ulaşım zammı ÜFE'ye bağlanırken, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Haziran ayı olağan Meclisi'nin ilk oturumunda yaklaşık 15 kadar öğrenci olduğu iddia eden genç meclis toplantı salonu önüne gelerek Büyükşehir Belediyesi'ni protesto etti.

Ulaşım zamlarından dolayı mağdur olduklarını iddia eden gençler, "Soyer elimizi cebimizden çek", "Ulaşım haktır, gasp edilemez" sloganları atarken, meclis salonuna girmeye çalışan grup ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. Güvenlik güçleri gençlerin meclis salonuna girmesine izin vermemesi sonra itiş kakışlar yaşanırken, polis memurları da kapıya gelerek güvenlik görevlilerine destek oldu.

İlgili tartışmalar meclis kapısı önünde yaklaşık olarak 40 dakika kadar sürerken, gençler güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarılmaya çalışıldı. Ancak geri gelen gençler meclis salonuna zorla girmeye çalıştı, içeri alınmayınca salonun kapısının önüne oturarak eylemlerini sürdürdü. 

Meclis toplantısının sona ermesiyle birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, protesto yapan gençler arasından 3 kişiyle, taleplerini dinlemek adına görüştü. Gençlerin Özuslu'ya topladıkları imzaları verdiği öğrenildi.

Gençlerin meclis salonuna gelmeden önce, Kültürpark'ta yer alan Büyükşehir binasının önüne giderek eylemlerini orada başlattığı öğrenildi.

Görüntülerde ayrıca, gençlere destek vermek üzere yanlarına giden AK Partili Meclis Üyesi Erhan Çalışkan'a gençlerin sert tepki gösterdiği, aralarından birinin "Siz kimsiniz? Sizler bu kararı veto etmediniz" diyerek üzerine yürüdüğü görüldü.

HİLTON İÇİN 'KOMİSYON' ÖNERİSİ
Tartışmaların ötesinde salonda İzmir Büyükşehir Belediye Meclis oturumu sürdürülürken, meclisin gündeminde ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortağı olduğu Hilton binası yer aldı. Cumhur İttifakı üyeleri Hilton'un haklarının korunması için komisyon kurulması talebinde bulundu. AK Partili Meclis Üyesi Fikret Mısırlı tarafından verilen önerge Millet İttifakı üyeleri tarafından kabul edilmezken, salon dışında yaşanan tartışmalar nedeniyle meclisteki görüşmeler kısa tutuldu. Salonda meclis üyelerinin tedirgin oluşu ve Başkan Vekili Mustafa Özuslu'nun 'sakin olun' çağrıları da dikkatleri çekti.

İŞTE O ANLAR!