GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Nisan 2022 Pazartesi 10:03

Genç kadının ölümüne sebep olmuştu... Alkollü sürücü arkadaşlarını suçladı!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı direksiyon hakimiyetini kaybederek bahçe duvarına çarptıktan sonra devirdiği pikapta Selin Kabakçı’nın ölümüne, 11 kişinin de yaralanmasına neden olan Eren Bodur (20) hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. 5 kişilik pikaba 13 kişi alan ve alkollü şekilde direksiyon başına geçen Bodur’un ‘bilinçli taksirle öldürme’ ve ‘birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma’ suçlarından 15 yıla kadar hapsi istendi.

Sabah gazetesinden Ceyhan Torlak'ın haberine göre; sürücü Bodur'un ifadesinde, "Kazadan çok zaman önce alkol almıştım. 5 tane bira içmiştim. Alkolün etkisinde değildim. Aracı hızlı kullanmıyordum. Pikabın kasasındaki arkadaşlarım zıplayıp dans ediyorlardı. Yüksek sesle müzik dinleyip eğleniyorlardı. Dikkatim bu yüzden dağıldı" dedi. Sanığın ifadesinde pişkin bir şekilde arkadaşlarını suçlaması 'bu kadarına da pes doğrusu' dedirtti. Bodur, 30 Mayıs'ta İzmir 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkacak.



Kaza sırasında sanık Bodur'un hızla çarptığı beton direği ortadan ikiye ayırdığını hatırlatan acılı baba Hakan Kabakçı, "Hem alkollü, hem süratliydi. Bir de utanmadan arkadaşlarını suçluyor. Adalete güveniyoruz. En ağır cezaya çarptırılacağına inanıyorum" dedi. Kaza, 15 Ağustos 2021 gecesi saat 04.20 sıralarında Karaburun ilçesi Mordoğan Mahallesi'nde meydana geldi. 20 yaşındaki Eren Bodur arkadaş grubuyla alkol aldıktan sonra Mordoğan Mahallesi'ndeki çorbacıya gitti. 13 kişilik arkadaş grubuyla burada çorba içen Bodur, yine alkollü şekilde direksiyona geçti. Bodur'un yönetimindeki 35 HA 7705 plakalı pikap dönüş yolunda Ardıç mevkisinde viraja hızlı girince kontrolden çıktı.



Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği pikap, bahçe duvarına çarptıktan sonra devrildi. Kazayı gören çevredekiler durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, yolcu konumunda bulunan 19 yaşındaki Selin Kabakçı'nın yaşamını yitirdiği belirlendi. Kazada, Ahmet Aksüt (21), Nimet Gamze Akovalı (26), Zeynep Özgen (18), Duygu Yedigöller (21), Gökçe Melek (22), Berk Akovalı (25), Berk Özgen (18), Batuhan Ertan (22), Simay Eralp (21), Bensu Umar (19), Mert Günay (21) ile sürücü Eren Bodur yaralandı.