GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Mart 2023 Cumartesi 08:31

Gelecek ve DEVA'dan Akşener'e tepki!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıkmasına DEVA Partisi ile Gelecek Partisi'nden yanıt geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıkmasının ardından Altılı Masa'nın ortağı DEVA Partisi'nden açıklama geldi. 

Açıklamada Akşener'in dayatma iddiasına yanıt verilerek "Hiçbir siyasi parti politik duruşunun ve parti tabanlarının kabul etmeyeceği bir tutuma zorlanmadı. Karşılıklı saygıyı esas alan böyle bir çalışma usulünde tabiatı gereği dayatma olmayacağı açıktır. Nezaketi ve hakikati yansıtmayan ve sağduyuya dayanmayan itham edici açıklamalar doğru olmamıştır" denildi. 

DEVA, "ortaya koyduğumuz çalışmaların arkasındayız" diyerek Kılıçdaroğlu'na destek verdi. 

DAVUTOĞLU'NDAN AÇIKLAMA
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yaşanan gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. 

"Meselemiz tek kişinin iradesinin hakim olduğu ucube sistemin mantığını benimseyerek cumhurbaşkanlığı makamını asla bir isme endekslemek değildir. Cumhurbaşkanı adayımız kazandığında hiçbir toplum kesiminin biz kaybettik hissine sahip olmayacağı bir ortak akıl ve yönetişim kültürü egemen olacaktır" diyen Davutoğlu'nun açıklaması şöyle: