GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Ocak 2021 Perşembe 16:37

Gelecek Partisi İzmir'de büyük kriz! İki ilçe başkanı istifa etti

Gelecek Partisi’nin Aliağa ve Menemen ilçe başkanları, Genel Merkez tarafından il başkanı olarak atanan Hakan Yazar’a tepki göstererek istifalarını sundu. Karabağlar ilçe başkanının da istifa hazırlığında olduğu belirtildi.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Gelecek Partisi İzmir İl Teşkilatı’nda Cüneyt İşçilik’in istifasının ardından kurucu üyelerden Hakan Yazar’ın genel merkez tarafından atamasının yapılması partiyi karıştırdı.

Eski ile başkanı ve parti koordinatörü Cem Kavur’un istifasının ardından Aliağa İlçe Başkanı Gürcan Alkan ile Menemen İlçe Başkanı Ümit Yavuz görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

“PARTİNİN, BUZDOLABINI, MASASINI ALAN ADAMI İL BAŞKANI YAPTILAR”
Aliağa İlçe Başkanı Gürcan Alkan istifalarının nedeni olarak İl Başkanlığı görevine Hakan Yazar getirilmesinden kaynaklandığını söyledi. Alkan açıklamasında “Parti'ye aldığı buzdolabı ve masaları görevden alınınca geriye alan adamı il başkanı yaptılar. Ben devlet bursuyla okumuş, 35 sene bürokrat olarak çalışmış, devlet terbiyesi almış bir insanım. Bu kadar olmaz. Ayıp” dedi.

PARTİNİN İZMİR’DE ÖRGÜTLENMESİ ZOR
Karabağlar ilçe başkanının da istifa etmesinin beklendiğini söyleyen Alkan, “İzmir’de şu an 12 ilçe var ancak yönetimi olan, düzenli toplantısını yapan iki ilçe var. Birisi Aliağa’ydı. Menemen de aynı sebepten dolayı istifayı verdi. Karabağlar da verecek. Torbalı’da ilçe başkanı yok. Menderes’te ilçe yok. Dikili’de ilçe, yönetim yok, başkan var. Seferihisar’da aynı şekilde… Bornova ilçe başkanı istifa etti. Partinin İzmir’de örgütlenmesi çok zor… Ben ya ilçe başkanlarından birisini atayın kongreye kadar götürsün ve yeni bir aday çıkar ve seçeriz dedim. 1 yıldır ne arayan ne soran var? İlk kongreyi de yapan benim. Hayırlı olsun bile demedi. 1 yılda arayan olmaz mı?” dedi.

Alkan ayrıca atamadan bir gün önce İzmir İl Başkanlığına ait resmi defterler ve demirbaş malzemelerin tutanak altına alınarak emanete alınması için yetkilendirildiğini de belirtti.