GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Aralık 2019 Cuma 15:09

Gaziemir karıştı! Kavga çıktı, belediyeden açıklama geldi

Gaziemir Belediyesi’ndeki işten atma krizi bugün de sürdü. Pazaryerinde broşür dağıtan sendika üyeleri ile belediye zabıtaları karşı karşıya geldi, yumruklar konuştu. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, olayın sendika üyeleri tarafından başlatıldığını, pazar yerinde belediye adına haber görevinde bulunan basın danışmanı Emre Döker'in kolunun üç yerden kırıldığını belirterek şiddeti kınadı.

EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediyesi’nde Başkan Halil Arda’nın talimatıyla işçilerin görevlerine son verilmesi ile ilgili olarak sendikaların eylemlilikleri sürüyor.

Son olarak belediyede 22 yıldır çalışan Zafer Saylan'ın işine tazminatsız olarak son verilmesi krize yol açtı. Dün Türk-İş’e bağlı Belediye-İş ile DİSK’e bağlı Genel-İş sendikalarının belediye önünde eylem yapmalarının ardından bugün de Belediye-İş üyesi işçiler yaşananları halka duyurmak için hazırladıkları broşürlerle Gaziemir’deki pazaryerine hareket etti.

Bu sırada pazar yerinde bulunan belediye personeli ile sendika üyeleri arasında başlayan sözlü atışma kavgaya dönüştü. Kavgaya belediyeye bağlı zabıta ekiplerinin de müdahale etmesiyle olaylar büyüdü. Olayda karşılık yumruklaşmalar yaşandı.

Kavganın ardından sendika üyeleri ile belediye personelleri ve zabıtaların karakola giderek birbirlerinden şikayetçi oldukları belirtildi.

BAŞKAN ARDA: ÇİRKİN SALDIRIYI KINIYORUM!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, olayın sendika üyeleri tarafından başlatıldığını, pazar yerinde belediye adına haber çalışması yürüten basın danışmanı Emre Döker ve basın birimi çalışanı Gürkan Çetinkaya'nın darp edildiğini belirtti. Döker'in kolunun üç yerinden kırıldığını belirten Arda, şddetin bir hak arama yöntemi olmadığını, basın çalışanlarına yönelik saldırının hiçbir gerekçeyle kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

Arda açıklamasında “Her platformda iş, emek, adalet diyen; işçinin alın teri ve hakları için mücadele ettiğini dile getirenlerin yaptığı bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. İşçinin yanında durduklarını, emek mücadelesini verdiklerini dile getirenlerin, sadece görevlerini yapan belediye çalışanlarımıza karşı giriştikleri bu şiddet barındıran tutum hiçbir şekilde kabul edilemez. Belediye personelimizin kendi istekleriyle Belediye-İş Sendikası’ndan ayrılıp DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'na geçmesini hazmedemeyenlerin yaptıkları bu çirkin saldırının failleri yargı önünde hesap verecek” dedi. 

İŞTE O ANLAR: