GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Aralık 2020 Salı 10:50

Gaziemir'de parktaki ağaçların kesilmesiyle ilgili yeni açıklama

Gaziemir’de bulunan Rafet Şenbaydur Parkı’ndaki ağaçlar sabah saatlerinde görevliler tarafından kesildi. Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri araç ve ekipmanlarla parka girerken AK Parti’den tepki geldi. Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, “Hangi gerekçeyle bu ağaçlar kesiliyor? Bir kaç ağaç için ülkeyi yangın yerine çevirenler, neredesiniz?” dedi. Gaziemir Orman İşletme Şefliği, olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada, belediyenin kestiği ağaçların devrilme tehlikesi olduğunu ve gelişim bozukluğu yaşadığını bildirdi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde bulunan Atıfbey Mahallesi sınırlarındaki Rafet Şenbaydur Parkı’na sabah saatlerinde Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri girerek ağaçları kesti.  Park alanına kamyonetlerle giren görevliler ağaçları testereyle parçalara ayırdı. 

AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca görüntüleri paylaşarak duruma tepki gösterdi. Belediyenin bu tür konularda mahalle sakinlerini ve park etrafında bulunan insanlar başta olmak üzere kamuoyunu önceden bilgilendirmesi gerektiğini söyledi. Atmaca çağrıda bulunarak, “Hangi gerekçeyle bu ağaçlar kesiliyor? Bir kaç ağaç için ülkeyi yangın yerine çevirenler, neredesiniz” ifadelerini kullandı.

ORMAN ŞEFLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ
Gaziemir Orman İşletme Şefliği, olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada, belediyenin kestiği ağaçların devrilme tehlikesi olduğunu ve gelişim bozukluğu yaşadığını bildirdi. Bu sebeplerle 4 adet kara servi ve 3 adet kızılçamın kesilmesinde ormancılık açısından bir problem olmadığı aktarıldı.

BELEDİYE'DEN AÇIKLAMA: RESMİ İZİN ALIDI
Gaziemir Belediyesi ağaçların kesilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada, İzmir Orman Bölge Müdürlüğünden resmi izin alındığını belirtti. Belediye'den yapılan açıkama şu şekilde:

Atıfbey Mahallesi Rafet Şenbaydur Parkı’nda bulunan, devrilme tehlikesi ve gelişim bozukluğu olan 3 adet kızılçam ağacı, İzmir Orman Bölge Müdürlüğünden alınan resmi izin ile ekiplerimiz tarafından kesilmiş, üç adet yapraklı ağaç seyreltilerek alandan alınmıştır. Ağaçların belediyemiz tarafından katledildiğine dair bilinçli olarak yayılan söylentilere itibar edilmemesini önemle rica ederiz.
Gaziemir’imizin tek bir dalına kıyamayacağımızın bilinmesini isteriz.  
Kamuoyunun dikkatine sunulur.