GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Temmuz 2023 Cumartesi 15:45

Gaziemir’de o isimlere liste şoku… Belediye başkanı ve yardımcısına çizik!

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir’de yaşanan krizler bu kez da ‘liste’ krizi eklendi. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve Gaziemir Belediyesi Başkan Vekili aynı zamanda CHP ilçe Grup Başkanvekili Necati Kırmaz’ın kayıtlı olduğu Yeşil Mahalle’de bugün sandıklar kurulurken, 32 ismin yer aldığı listede Arda ve Kırmaz’ın yer almaması dikkat çekti.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir’de parti içi tartışmalar ile gündeme gelen ve belediye-ilçe arasında soğuk rüzgarlar esen Gaziemir’de kritik bir gelişme yaşandı.

İlçe yönetimi ile sık sık karşı karşıya gelen ve yaşanan tartışmalar ile ‘ihraç’ taleplerinin havada uçuştuğu Gaziemir’de mahalle delege seçimleri devam ederken bugün Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve Gaziemir Belediyesi Başkan Vekili Necati Kırmaz’ın da mahalleleri olan  Yeşil Mahallesi’nde sandıklar kuruldu.

BELEDİYE EKİBİ LİSTE ÇIKARAMADI
Delege sürecinde son 2 güne girilirken 16 mahallesi bulunan ilçede belediye kanadının destek bulamadığı için liste çıkaramaması dikkat çekmişti.  Yaşanan tartışmalar sonrası ilçede güç kaybettiği öne sürülen Halil Arda ve ekibinin kendi mahallelerindeki performansları ise merak konusu olmuştu.

KENDİ MAHALLELERİNDE YAZILMADILAR
32 delegenin seçileceği mahallede listede yer alacak isimler merak konusu olurken, belediye kanadının destek bulamadığı ilçede Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve Gaziemir Belediyesi Başkan Vekili aynı zamanda CHP Meclis Grup Başkanvekili  Necati Kırmaz’ın mahallesi olan Yeşil Mahallesi’nde de delege isimler belli oldu.

CHP eski PM üyesi Umut Tekin’in yer aldığı listede ise en dikkat çekici isimler Arda ve Kırmaz oldu. İlçe kanadı tarafından oluşturulan listede Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve Başkan Vekili Necati Kırmaz yer alamadı.

ARDA DOĞA DELEGE
Arda’nın delege listesinde yer almaması ‘doğal delege’ olarak yorumlanırken, 32 ismin arasında belediye başkanının kendine yer bulamaması bazı partililer tarafından ise tepkiyle karşılandı.

Delege listesi şu şekilde;
Ahmet Yanç, Alaaddin Eren, Ali Ak, Bahri Ak, Canan Bıçakçı,Cenk Zeyrek, Çağdaş Çelik Turan, Emel Bizden, Emre Kahraman, Ezgi Kurt, Kaya Doğan, Kenan Kılınç, Lütfiye Şırlancı, Mehmet Ali Yalçın, Mehmet Efe Çömen, Mehmet Murat Akın,  Meryem Durgu, Murat Celep, Nebahat Karataş, Necmi Calpbinici, Nuri Dolanbay, Öner Kılıç, Serdar Sosyal, Seydi Aktaş, Süleyman Oğuz, Şenay Çavdar, Şerife Atılgan, Umut Tekin, Volkan Özçolak, Yalçın Uğurlu, Yaşar Aksu, Zeynel Gök