GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Ekim 2023 Salı 11:30

Gaziemir’de meclis çıkışı yüksek tansiyon!

Parti içinden eleştirilerin yöneltildiği Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya bir tepki de ise Belediye-İş Sendikası İzmir 4 Nolu Şube’den geldi. Ekim ayı olağan meclis toplantısına giden ve Arda’ya yüklenen sendika başkanı Ayhan Doğan, “Çocukların ahı var üzerinde” diyerek tepki gösterdi.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de parti içi kavgalar ile gündeme gelen Gaziemir’de bu kez de sendika krizi yaşanıyor.

Meclis grubu içerisinde ikiye bölünen ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda karşıtı/yanlısı olarak ayrılan grupta Arda’ya yönelik sık sık eleştiriler yöneltilirken, bir eleştiri de Belediye-İş Sendikası’ndan geldi.
Sendika temsilcilerinden Zafer Saylan'ın ve 2019 yılından bu yana çıkarılan 28 işçinin hakkının verilmediği iddiası tepkilere yol açmıştı.

SONUNA KADAR HESAP SORACAĞIZ
Saylan’ın mahkemesinin devam ettiği süreçte ise Belediye-İş Sendikası İzmir 4 Nolu Şube Başkanı Ayhan Doğan  Ekim ayı olağan meclis toplantısı sonrası Başkan Arda’ya tepki gösterdi. Meclis oturumunda ‘kimseye borcumuz yok’ söylemlerinde bulunan Arda’ya meclis çıkışı yüklenen Doğan, “Gaziemir belediye başkanı Halil Arda'dan hesap soruyoruz. Sendika yöneticimiz Zafer Saylan'ı ve 2019 yılından beri çıkardığın 28 emekçi kardeşlerimizin çocuklarının ahı var üzerinde.Sonuna kadar senden hesap sormaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.