GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Ocak 2020 Perşembe 09:59

Gaziemir'de dikkat çeken işlem... Kamu malları şirkete geçiyor!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanılan ve Buca ilçesi sınırlarında kalan “fidanlık” arazisindeki hisseleri bir ay önce kurduğu yeni şirkete devretti. Arda, ayrıca ilçede bulunan sosyal ve idari tüm tesisleri de ayni sermaye olarak şirkete geçirdi.

EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın belediye şirketi üzerinden yaptığı çalışmalar sürüyor. Göreve geldikten sonra mali yapı ve şirketlerle ilgili çalışma yapan Başkan Arda, Gazi-Bel ile Sar-Bel isimli iki şirketi birleştirme kararı alırken Karabağlar’da bir emlakçı tarafından kurulan Seydaş Organizasyon İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi isimli şirketi meclis kararıyla belediyeye hibe olarak almıştı. Arda’nın geçtiğimiz ay meclis gündemine getirdiği tüm sosyal tesislerin şirkete devri kararı tartışmalara neden olurken yeni bir hamle daha geldi.

Başkan Arda, eski Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol döneminde mahkeme kararıyla Gaziemir Belediyesi’ne geçen Buca İlçesi sınırlarındaki İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fidanlık tesislerindeki hisseleri söz konusu şirkete devretme kararı aldı. Buna göre; Buca İlçesi İnönü Mahallesi 160 ada, 1 parsel (8.099 m²), 13 parsel (8.213 m²), 14 parsel (10.596 m²), 15 parsel (3.866 m²), ve 24 parselin ( 3.991,50 m²) mülkiyetleri şirkete resmen devredilecek. Ayrıca,  Gaziemir Atıfbey Mahallesi 2049 ada, 1 parselde kayıtlı üzerinde Migros binası olan (Eski adı Tansaş) taşınmazın 1124/3546 payına isabet eden belediye hissesinin tamamı şirkete geçecek.

Belediye meclis gündemine getirilmesi planlanan yeni düzenlemeye ayrıca, Aryom İnşaat önü Gaziemir İlçesi Irmak Mahallesi 725 sokak no:2, 2309 ada 1 parsel ile 2198 ada 2 parsel arasında kalan kamuya terkli alan üzerindeki Kültür Merkezi Binası, Gaziemir İlçesi Sevgi Mahallesi Nevvar Salih İşgören Caddesi No:8/3, 1934 ada 1 parsel ile 1920 ada 1 parsel arasında kalan kamuya terkli alan üzerindeki bina ve Gaziemir İlçesi Gazikent Mahallesi Akçay Caddesi No:282/4, 1949 ada 6 parsel ile Akçay caddesi arasında kalan kamuya terkli alan üzerindeki tesislerin işletme hakkı 10 yıl süreyle Seydaş Organizasyon şirketine ayni sermaye olarak verilecek.  Özel Kalem Müdürlüğü üzerinden belediye meclisine önerge olarak getirilmesi kesinleşen arazi ve sosyal tesis tahsislerinin tartışmaları alevlendirmesi bekleniyor.

Öte yandan, bizzat kendisinin yönetim kurulu başkanı olduğu Seydaş Organizasyon İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin sermayesini arttıran Başkan Arda, kasadaki 50 bin TL’yi 550 bin TL’ye çıkartma kararı aldı. Gelecek olan yeni 500 bin TL’lik ödenek belediye ana kasasından şirkete aktarılacak.