GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Aralık 2022 Perşembe 10:11

Gaziemir’de Cumhur İttifakı’ndan kritik hamle… Kararlar iptal mi edilecek?

İzmir 6’ncı İdare Mahkemesi’nin verdiği ‘komisyon’ kararı sonrası komisyonların aldığı kararların iptali yönünde harekete geçeceklerini belirten Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, “Komisyon kararlarını referans gösterip “komisyondan geldiği şekliyle” oylanan kararların iptalini ve bu konuların yeni oluşacak komisyonlarda tekrar incelenmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ - İzmir 6’ncı İdare Mahkemesi’nin verdiği ‘komisyon’ kararı sonrası Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Selahattin Şahin yazılı açıklama yaptı.

MAHKEMENİN KARARINDAN DETAYLAR

Gaziemir Belediyesi’ne mahkeme kararı sonrası komisyonların iptali için başvuru yapacaklarını belirten Cumhur İttifakı Grup Başkanvekilleri, geçmişte alınmış kararların da iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

HALİL ARDA DEMOKRATİK OLMAYAN YÖNTEMDE…
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın halkın iradesini yok saydığını belirtilen metinde, “Gaziemir Belediye Meclisi 19 CHP'li , 9 AK Parti ’li , 2 MHP’li , 1 Bağımsız Meclis Üyesinden oluşmaktadır. Meclis tarafından teşekkül ettirilen 5 kişilik ihtisas komisyonlarında, 4 CHP'li meclis üyesi , 1 AK Parti‘li meclis üyesi görev almaktaydı. Yaptığımız hesaplamalara göre bu dağılımın demokratik ve adil olmadığını yazılı ve sözlü olarak defalarca dile getirdik. Halil Arda bu uyarılarımızı dikkate almamakta ısrar etti. 2022 yılı Ocak Ayı meclis birleşiminde yapılan denetim komisyonu seçimleri sonrası, 10.01.2022 tarihinde Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne konuyla ilgili yapmış olduğumuz müracaat 01.02.2022 tarihli yazıyla cevaplanmıştır. Verilen cevabi yazı bizim savımızın doğru olduğunu, komisyonların 3 CHP’li ve 2 AK Parti’li meclis üyesinden oluşturulması gerektiği ifade edilmiştir. Bunun üzerine Gaziemir Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü’ne yazılı olarak müracaat ederek denetim komisyonu seçimlerinin yinelenmesi gerektiği talebimiz ilettik. Bu talebimizi Şubat Ayı meclis toplantısında tekrar dile getirmemize rağmen sonuç alamadık. Nisan Ayı Meclis toplantısında yapılan diğer ihtisas komisyonu seçimlerinde talebimizi yineleyerek, komisyonlarda 3 CHP’li , 2 AK Parti’li meclis üyesinin görev alması gerektiğini ifade ettik, ama maalesef Halil Arda demokratik olmayan yöntemde ısrar ederek halkın iradesini yok saymıştır” denildi.

HALKIN İRADESİNE SAYGI DUYMAYI ÖĞRENECEKLER
Komisyondan geçen kararlar hakkında işlem yapılacağını da belirtilen metinde, “Yapılan hukuksuz ve antidemokratik seçimi protesto etmek amacıyla komisyonlara üye vermedik ve süreci hukuki platforma taşıdık. İzmir 6. İdare Mahkemesi 2022/1001 esas ve 2022/2287 karar numarası ile haklılığımızı tescil etmiş bulunmaktadır. Her fırsatta eşitlik adalet ve demokrasi havarisi kesilenler, halkın iradesini yok saymak için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Halil Arda önceki komisyonlarda 4 ‘e 1 görev yaptığımız dönemde dahi kendi önergelerini komisyonlardan geçirememiş olmanın verdiği eziklik ile böylesi antidemokratik yöntemlerle halkın iradesine ket vurmak istemiştir. Bu yapılan tam anlamıyla görevi kötüye kullanmaktır. Başından beri hukuki süreci yürüten MHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Ramazan Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Sürecin bundan sonraki kısmını dikkatle takip edecek, halkın iradesini birilerinin ego, kibir ve keyfi tutumlarının tahakkümü altında bırakmayacağız. Hukuka aykırı yöntemlerle teşekkül ettirilen komisyonların yok hükmündeki kararlarını referans alan meclis kararlarını mercek altına alacağız. Komisyon kararlarını referans gösterip “komisyondan geldiği şekliyle” oylanan kararların iptalini ve bu konuların yeni oluşacak komisyonlarda tekrar incelenmesini sağlayacağız. Böylece kamuoyunun dikkatinden kaçırılan, kapalı kapılar ardında karar verilen, grup kararıyla onaylatılan imar planlarının kimlere yaradığını araştıracağız. Halkın iradesini yok sayanlar, halkın iradesine saygı duymayı öğrenecekler” ifadelerini kullandı.