GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Mart 2021 Perşembe 16:27

Gaziemir’de 'Ahlaksızsınız' tartışması: Bedel ödemeye hazırım!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaretten yargılandığı davanın soruşturma aşamasında sosyal medyada açılan “Ahlaksızsınız” tag’ının altına yorum yazdığı gerekçesiyle ceza alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, “Haklı olduğum davamda sonucu ne olursa olsun bedel ödemeye hazır ve nazırım” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten yargılanmasına devam edilen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın başvurusu üzerine İzmir 36. Asliye Ceza Mahkemesi’nden karar çıktı. Mahkeme Atmaca’ya para cezası verirken sürecin başlangıcının Erdoğan’a yönelik eylemler sonrasında açılan sosyal medya tag’ının altına yapılan yorumlardan kaynaklandığı öğrenildi.  Tag’da “Ahlaksızsınız” kampanyasının altına yorum yazan Atmaca, Belediye Başkanı Arda’yı eleştirmişti.

Mahkeme kararının ardından açıklama yapan Atmaca, sürece ilişkin ayrıntılı değerlendirmelerde bulurdu. Atmaca şunları söyledi:

“Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsına, Milli ve Manevi değerimiz olan ve 15 Temmuz gecesi camilerden okunan selamıza, Asker ve Polisimize, sosyal medya aracılığıyla alenen defalarca hakaret suçu işlediğine dair, 11.03.2020 tarihinde, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulundum. Bu konudaki dava süreci halen devam etmekte olup. İlk duruşma 17.12.2020 tarihinde görülmüş, ikinci duruşma ise 06.04.2021 tarihinde görülecektir.

Bu süreçler devam ederken Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda tarafından hakkımda İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına,  sosyal medya paylaşımlarım ile ilgili suç duyurusunda bulunulmuş bunun üzerine hakkımda, İzmir 36.Asliye Ceza Mahkemesinde 16.10.2020 tarihinde ceza davası açılmıştır. 23.02.2021 tarihinde Yüce Mahkeme karar almıştır. Jet hızı ile alınan karar içeriğinde suçlama olarak aşağıdaki paylaşımım dikkate alınmıştır.

Facebook adresindeki Uğur İnan Atmaca‘nın 26/05/2020tarihlive 21.57 zaman dilimindeki paylaşımları incelendiğinde ayrıntıları raporda belirtildiği üzere, Dila @Dilakoyurga rumuzlu gözüken kullanıcı ve Halil Arda isimli kullanıcının paylaşım ekran görüntülerinde yazılan içeriklere sinirlenerek , bu içeriklerin ekran görüntülerini paylaşarak bu görüntülerin altına, Uğur İnan ATMACA @uginat isimli twitter kullanıcı profil hesabının profil sayfasında herkese açık olan ekran görüntüsünde ,26/05/2020 tarihinde, aynızihniyetişbaşında .11/03/2020 tarihinde Gaziemir Belediye Başkanı @halilarda izmir savcılık nezninde şikayette bulunduk .Demek ki@herkesiçin CHp aday olmakiçin @RTErdoğan hakaret etmekgerekiyor. #Ahlaksızsınız @KSUREKLİ@AVHAMZADAĞ@MatillaKaya@Akparti@samiltayyar27şeklinde paylaşımın bulunduğu, #Ahlaksızsınız başlığı altında yaptığım paylaşım ile ilgili Yüce Mahkemece hakkımda toplamda, 186 gün adli para cezasına ve 5 yıl denetime tabi tutulmama ve hükmün açıklamasının geri bırakılmasına karar verilmiş olup. 10.03.2021 tarihinde karar tebligat için tarafıma yollanmıştır. Yüce Mahkemece verilen ceza ile ilgili tebligat sonrası 7 günlük itiraz sürem bulunmaktadır. Adli süreç devam etmekte olup karara itiraz hakkımı kullanacağım. Yargı süreci devam ederken bazı basın yayın organlarına almış olduğum kesinleşmemiş ceza ile ilgili haksız ve hukuka aykırı haber yapılmış ve sanki Ceza kesinleşmiş gibi bir hava yaratılarak hakkımda itibar zedeleme kampanyası başlatılmıştır. Bu konuda ilgililer hakkında gerekli hukuki girişimlerde bulunacağım.

Hukukun üstünlüğüne inanan, bu ilkelere sadakatle bağlı olan biriyim. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da gerçeklerin ortaya çıkması için Hukuk mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Doğru bildiğim bu haklı davamda, sonucu ne olursa olsun bedel ödemeye her daim hazır ve nazırım”