GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
3 Aralık 2023 Pazar 14:47

Gazeteci Halil Eğriboyun vefat etti

Muğla’nın tanınan ve sevilen isimlerinden gazeteci ve yazar Halil Eğriboyun, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Vefatı Muğla’da büyük bir üzüntüyle karşılanan Halil Eğriboyun, Şehir Yeni Mezarlığında toprağa verildi. Halil Eğriboyun’un 12 Eylül öncesinin CHP’si, 12 Eylül insanlığı idam etti, karanlıkta öldürülmek mi istendi, Ecevit kimlerden özür diledi, 12 Eylül’e karşı ilk hangi il başkanları toplandı gibi konuları ele aldığı ‘12 CHP’li Başkandan 12 Eylül’e Başkaldırı’ isimli bir kitabı bulunuyordu.

64 yaşında hayatını kaybeden Eğriboyun, kitabında kendisini şöyle anlatmıştı: 

“Ben Halil Eğriboyun... 1959 yılının güz mevsiminde Muğla’nın Göktepe Köyü’nde dünyaya gözümü açtım... Gariban çiftçi, gönlü zengin ve yüreği aydın Abbas’ın oğluyum. Çocukluğumdan bugüne kadar, insan ve insanlığa karşı olan tüm çirkinliklerle mücadele ettim. Mücadelenin ve isyanın gazetecisiyim... Soy ismimin tam tersi, boyun eğmedim. Başım dikti her zaman... Sömürenleri ve sömürülenleri sorgulayan bir yaşamdı gazeteciliğim. Bundan kaynaklanıyordu keskin bakışlarım. Düşüncelerim ve dünya görüşüm uğruna çılgın bir delikanlıyım. Gazetecilik bir yaşam biçimi benim için. Barış ve özgürlük için...”