GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Nisan 2021 Perşembe 16:22

Gaz kokusunun faili belli oldu: İZSU, o vidanjörü arıyor!

İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, Çambidi semtinde yoğun şekilde hissedilen ve korkutan kokunun, kanal bacasına yağlı bir atıl boşaltılmasından kaynaklandığını tespit ettiklerini, kaçak deşarj yapan vidanjörü bulma çalışmalarının başlatıldığını duyurdu.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Bornova'nın Çambidi bölgesinde önceki gün ortaya çıkan ağır kokunun sebebi bulundu. Bölgede çok yoğun bir şekilde hissedilen kokuyla ilgili şikayetler üzerine harekete geçen İZSU ekipleri, kokunun, 7093 Sokak ile 7407/4 Sokak birleşimindeki kanal bacasına yağlı bir atık boşaltıldığını, vidanjöre ait borunun kanal bacasında kaldığını tespit etti. İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, bu belirlemenin ardından, kaçak şarj yapan vidanjörün tespit edilmesi için kapsamlı bir çalışma başlatıldığını bildirdi.

EKİPLER, BOŞALTIMIN YAPILDIĞI NOKTAYI BULDU
İZSU ekiplerinin, kokunun ortaya çıkmasının ardından hemen harekete geçtiğini belirten İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, şu bilgileri aktardı:

"Bölgede hissedilen kokuya ilişkin gelen şikayetler  üzerine bazı kanalizasyon bacalarından kaçak yollarla fabrika atıkları döküldüğü ve bu durumun çevrede koku sorunu yarattığı iddiaları üzerine ilgili birimlerimiz, derhal harekete geçmişti. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz şikayete konu olan alandan geriye doğru kanalizasyon bacalarını kontrol ederek ve bacalardan numune alarak inceleme yaptı. 28 Nisan günü sabah saatlerinde alınan numunelerde farklı maddelere rastlanmadığı görüldü. Koku şikayeti olan Çamdibi bölgesindeki kanal hatlarının ekiplerimiz tarafından temizlikleri ve görüntülenme çalışmaları hızlı bir şekilde devam etmektedir. Ayrıca 7093 Sokak ile 7407/4 Sokak birleşimindeki kanal bacasına yağlı bir atık boşaltıldığı, vidanjöre ait borunun kanal bacası içinde olduğu belirlenmiş, kaçak deşarj yapan vidanjörün tespit edilmesine yönelik çalışma başlatılmıştır. Çevreyi ve toplum sağlığını hedef alan bu tür girişimlerde bulunanların tespiti halinde, İZSU Genel Müdürlüğü ve çevre konusunda yetkili diğer kurumlar tarafından en ağır yaptırım ve cezai işlemlerin uygulanacağı bilinmelidir."