GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Ekim 2016 Perşembe 18:05

Flaş gelişme: CHP'de 'Gaziemir krizi'ne Genel Merkez el koydu!

Gaziemir Belediyesi’nde Başkan Halil İbrahim Şenol’un belirlediği yeni çalışma şeması krize neden olurken başkan yardımcısı ve meclis üyelerinin istifalarıyla gündeme gelen olaya genel merkez el attı. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun il başkanlığından rapor istedi.

EGEDESONSÖZ - Gaziemir’de Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un geçen yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bir öğretmene kafa atarak burnunu kıran Özel Kalem Müdürü Mehmet Tuncer’i başkan yardımcısı yapmasının yankıları sürüyor. Kamuoyunda oluşan tepkinin ardından önce özel kalem müdürlüğü görevinden alınan Tuncer daha sonra düz memur olarak görevlendirilmişti. Başkan Şenol, yeniden düzenlediği kurum çalışma şemasında Tuncer’i ‘başkan yardımcısı’ yaparak koordinatörlük görevi verdi. Şenol, üstüne tüm başkan yardımcılarını da Tuncer’e bağladı. CHP’yi de karıştıran olayın ardından duruma tepki gösteren meclis üyeleri komisyonlardaki görevlerinden istifa etti.  Başkan Şenol’un istifa eden meclis üyelerini arayarak tepki gösterdiği, bazılarına da ağır sözler sarf ettiği öğrenildi.

Olayın büyümesi üzerine CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ile Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Karşılıklı görüşmenin ardından Tekin’in “sorumlu beni görüyorlarsa partimin huzuru için istifa etmeye hazırım” mesajı verdiği kamuoyuna yansıdı. Güven, durumu araştıracağını ve Başkan Şenol ile de görüşeceğini ifade etti.



GEREKİRSE GELİRİZ

Belediye Başkanı Şenol’un da gergin olduğu süreç bu kez genel merkeze taşındı. CHP Genel Merkezi, İl Başkanı Güven’den durumla ilgili rapor istedi. Egedesonsöz’e konuşan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “İl başkanımız ile görüştüm. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi ve rapor istedim. Çalışmaları sürdürüyor. Bir iki güne durum netleşir. Konuyu çok yakından takip ediyorum. Kendisi bana süreci kontrol altına alacağını söyledi. Bekliyoruz. İlçede durum normale dönmez ise gerekirse geliriz. Yerinde inceleme yapar ona göre de gerekeni yaparız” dedi.

Öte yandan,  partinin şimdiye kadar yapılan görüşmeler sonucunda Başkan Şenol’dan Tuncer’i görevden almasını isteyeceği belirtildi. İlçe başkanlığı ve meclis üyelerinin tepkisinin sürmemesi için Tuncer’in yeniden görevden alınmasına karşı direnmesi beklenen Şenol’un ise nasıl bir hamle yapacağı netleşmedi. Şenol’un da durum karşısında istifa resti çekebileceği kamuoyuna yansıdı.