GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Mayıs 2016 Pazar 16:42

Flaş: Ve Binali Yıldırım görevi aldı!

Başbakan Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı'na istifasını sunmasının ardından AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, Beştepe'ye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldırım'a hükümeti kurma görevini verdi.

Başbakan Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifasını sunmasının ardından AK Parti Genel Başkanı seçilen Binali Yıldırım, 65. Hükümeti kurma görevini almak üzere Beştepe'ye geldi.

- AK PARTİ'DE YILDIRIM DÖNEMİ: TÜM DETAYLARIYLA KONGRE!... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım arasındaki görüşmesi sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Binali Yıldırım'a 65. Hükümeti kurma görevini verdi.

23 YIL SONRA İZMİR’DEN!
Öte yandan, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın başbakan olması kent için ayrı bir öneme sahip...

Yıldırım, Cumhuriyetin ilanından bu yana, İzmir milletvekiliyken Başbakan olan Celal Bayar, Şükrü Saracoğlu ve bu görevi vekaleten yürüten Erdal İnönü’nün ardından bu makama gelen 4. isim oldu.

Erdal İnönü, Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ani ölümü ve ardından Süleyman Demirel’in cumhurbaşkanlığına seçilmesinden sonra 16 Mayıs 1993’te yaklaşık 1,5 ay süreyle Başbakanlık görevine vekalet etmişti.

Binali Yıldırım ile birlikte İzmir 23 yıl aranın ardından bir Başbakan çıkarmış oldu.

DAVUTOĞLU İSTİFASINI SUNDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Beştepe'de kabul etti.  Kabulde Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifasını sundu.Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından sunulan Bakanlar Kurulunun istifasını kabul ettiği, kendisinden yeni hükümet kurulana kadar Bakanlar Kurulunun göreve devam etmesini istediği bildirildi.