GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
25 Şubat 2016 Perşembe 16:50

Flaş! Valilik İzmir’deki üniversite hastanesini mühürledi!

İzmir İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararını kaldırmasının ardından YÖK’ün yönetmelik değişikliğini uygulamaya koyan İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri Valilik oluruyla Karşıyaka’daki Başkent Hastanesi’ni mühürledi.
EGEDESONSÖZ - Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’nın üniversiteler bünyesinde faaliyet gösteren ve eğitim hizmeti vermeyen tıp merkezi, poliklinik gibi yerlerin kapatılması kararının İzmir’deki yankıları sürüyor.

Şifa’nın kent genelindeki 8 ve Başkent Hastanesi’nin Karşıyaka’daki 2 tesisini kapsayan karar için İzmir 6.İdare Mahkemesi ‘uygulanmakla etkisi tüketilecek işlem’ kapsamında yürütmeyi durdurma kararı vermiş, ardından YÖK ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün itirazlarını inceleyen ve davayı esastan takibe alana mahkeme bu kez de yürütmenin durdurulması kararını kaldırmıştı.

Mahkeme kararının ardından 10 şubenin kapatılması için harekete geçildi.

Valiliğin oluruyla işleme başlayan İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri Başkent Hastanesi’nin Karşıyaka’daki Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Merkezi mühürlendi. Ekiplerin aynı hastaneye ait Mavişehir’deki polikliniği de mühürleyeceği öğrenildi.