GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Temmuz 2016 Cumartesi 10:18

Flaş! Konak Meydanı’ndaki nöbette son durum

Darbe girişimi şokunun ardından meydana akın eden vatandaşlar ‘demokrasi nöbeti’ni sürdürüyor. Öte yandan Hükümet Konağı’na Ulu Önder Atatürk’ün ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resimlerinin bulunduğu bayraklar asıldı.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Türkiye önceki gün akşam saatlerinden itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu grupların başlattığı darbe girişimi ile sarsıldı.

Güvenlik güçleri ile darbe girişiminde bulunan askerler arasında yaşanan çatışmalarda onlarca kişi yaşamını yitirirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine vatandaşlar meydanlara akın etti. 

İzmir’de adres Konak Meydanı’ydı… Vatandaşlar gece geç saatlerden sabaha kadar darbeye karşı dururken, ‘demokrasi nöbeti’ tuttu. 

Konak Meydanı’nda yer alan İzmir Valiliği önünde toplanan kalabalık yaklaşık 40 derecelik sıcağa rağmen nöbetini sürdürüyor. 

BİNAYA ATATÜRK VE ERDOĞAN BAYRAĞI 
Valilik önüne kurulan sahnede marşlar çalınırken, darbe karşıtı sloganlar atıldı. 

Hükümet Konağı önüne yığılan vatandaşlar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Türk bayrağının asılı durduğu binaya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resimlerinin bulunduğu bayrağı da astı. 

Alanda bekleyiş devam ederken bir süre sonra AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve ekibinin alana gelerek konuşma yapması bekleniyor.