GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
16 Mart 2016 Çarşamba 15:47

Flaş! Demirtaş’ın oğluyla yargılandığı ‘zimmet davası’nda ne karar çıktı?

İTO Başkanı Demirtaş’ın oğlu Egemen Demirtaş’la birlikte yargılandığı S.S Sıra Selviler Konut ve Yapı Kooperatifine ait nitelikli zimmet suçlaması davasında karar açıklandı.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın oğlu Efe Alkollü İçecekler CEO’su Egemen Demirtaş ile birlikte yargılandığı S.S Sıra Selviler Konut ve Yapı Kooperatifine ait nitelikli zimmet suçlaması davası karara bağlandı.

İzmir 10.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın üçüncü duruşmasında Ekrem ve Egemen Demirtaş’ın davaya konu olan iddialarına ilgililerinin bulunmadığına kanaat getirerek beraat kararı verdi.

Öte yandan Serdar Kaptanoğlu adlı davacının karar sonrası Yargıtay’a temyiz başvurusu yapacağı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?
Serdar Kaptanoğlu adlı davacı, Urla'daki Sıraselviler Yapı Kooperatifi'nde ödenen aidatlardan bir bölümünün kooperatifin kasasına girdikten sonra kaybolduğunu iddia edip savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Yapılan suç duyurusu üzerine kooperatifin hesapları inceleme altına alınmıştı.

Art arda yapılan incelemeler sonucunda kooperatif hesabına binlerce lira paranın yatırıldığı kayıtlarda görülmüştü. Ancak suç duyurusunu inceleyen bilirkişiler aynı paranın bir süre sonra kooperatif hesabından çıktığını bunun da kooperatif gelir gider tablolarında görülmediğini ifade etmiş, bunun üzerine soruşturma ve inceleme genişletilmişti.

Kooperatif kayıtlarında yapılan incelemeler sonucunda Ekrem Demirtaş'ın aynı kooperatifte üye olan oğlu, Efe Alkollü İçecekler CEO'su Egemen Demirtaş'ın ödediği aidatları tekrar oğluna ödediği iddia edilmişti. Bunun üzerine soruşturma raporu, gereği yapılmak üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmişti. Kooperatif hakkında düzenlenen soruşturma dosyasını inceleyen savcılık iddianame hazırlayarak İzmir 10. Ceza Mahkemesi'ne sunularak Ekrem Demirtaş ve 11 kooperatif yöneticisi hakkında hazırlanan iddianameyi kabul edilmişti.