GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Ocak 2016 Cumartesi 09:30

Flaş! CHP'li kadınlar seçimini yaptı: Yeni başkan kim oldu?

CHP İzmir Örgütü’nde kadın kollarının yeni başkanı 4 adaylı yarış sonunda belli oldu. İzmir Sanat'ta yaklaşık 11 saat süren oturum sonunda 115 delegenin oyunu alan Nurşen Balcı zafere uzandı.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – 1 Kasım genel seçimlerinin ardından kongre takvimini tamamlayan CHP İzmir Örgütü’nde son sandık kadın kollarının yeni başkanını seçmek için kuruldu.



Kültürpark İzmir Sanat'ta yapılacak seçimde 4 aday başkan olmak için yarışacak. Nurşen Balcı, Tansel Namlıses, Sibel Parmaksız ve Saniye Bora Fıçı delegelerden başkan olmak için vize aradı. 



ZAFER BALCI'NIN 
Yaklaşık 11 saat süren oturum ve nefes kesen yarış sonunda 115 delegenin oyunu alan Nurşen Balcı CHP İzmir'in yeni kadın kolları başkanı oldu. Balcı'yı 71 oy alan Saniye Bora Fıçı izlerken, Sibel Parmaksız 61, Tansel Namlıses ise 34 oyda kaldı. 

YENİ YÖNETİM 
Blok listeyle yapılan seçim sonunda CHP İzmir Kadın Kolları'nın yeni yönetimi de belli oldu. Balcı'nın listesinde yer alan Tülay Aytekin, Serap Balcı, Fatma Çelik, Çınar Songül, Nuran Hamutçu, Nesrin İnetaş, Aysun Kale, Sevim Köz, Zübeyde Sönmez, Özlem Şengezken, Gülşen Temen ve Çiğdem Uludağ yönetim kurulu üyesi seçildi. 

KİMLER KURULTAY DELEGESİ OLDU? 
Balcı'nın zaferiyle kadın kurultayında oy atacak isimler de seçildi. Buna göre Nurcan Adıgüzel, Derya Aksu,  Mualla Akgün, Sevli Aladağ, Nilgün Alpay, Ergül Arslan, Fikriye Arslan, Yelda Atila, Songül Bayat, Nur Beyaz, Birgül Çağrı, Figen Erol, Berna Eyinç, Banu Gençkan, Ayla Karadeniz, Fatma Koç, Zahide Kurun, Seda Oğuz, Meral Poyraz, Bengü Sayköse, Nalan Uzunbay, Naime Yaprak, Perihan Yardımcı, Semiha Yıldız, Meral Yiğit, Semiha Zorer kurultay delegesi oldu. 

KONGREDE NELER YAŞANDI?

CHP İzmir’in kadın delegeleri saat 10.00 itibariyle salonu doldurmaya başladı. Divan başkanlığını Parti Meclis Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran yapacağı kongreye CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel, Tacettin Bayır, PM Üyesi Elfin Tataroğlu, 1 Kasım seçimlerinde milletvekili adayı olan Nilay Kökkılınç, Ülkümen Rodoplu, İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yanya, Kadın Kolları MYK Üyesi Düriye Taş ve Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık ile çok sayıda partili katılım gösterdi.



Sertel’den özeleştiri
Kongrede ilk konuşmayı CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel yaptı. Sertel, “Başarısı için korkusuz en önde, yiğit mücadeleyi veren kadınlardır. Ben kadınlarımızla gurur duyuyorum. Parti içerisinde verdikleri mücadelenin taçlanması, bu mücadele sonunda parti içi kademelerle kadınların temsilini önemsiyorum. Gençleri afiş asan kadınları bildiri dağıtan olarak görmenin son bulmasını diliyorum. Kadınların kendi birlikteliklerini kurarak  kadını ve partiyi temsil edecek kadınları seçmenizi istiyorum. Ön seçimlerde gittiğim ve konuştuğum her yerde milletvekili adaylıkları arasında kadınlara yer verilmesi noktasında İzmir olarak başarısızız. Bunu temel nedenlerinden biri kadınlar yan yana omuz omuza yürek yüreğe olamıyor. Bunu sizin yüzünüze karşı söylemek istiyorum. Burada kongre yapıyorsunuz ve başkan ve yönetim kurulu seçeceksiniz. Demokratik yolla seçilen başkan ve yönetim bizim başkan ve yönetimimiz olacaktır. Siz olmasaydınız biz seçilemezdik. Ön seçim olmasaydı biz milletvekili olamazdık. Sizlere müteşekkirim. Bu görevi önemsiyorum. Bu görevi yerine getirmek için daima halkın içinde olduğumu ve olacağımı haklının yanında olup haklının hakkını savunacağımı söylemek istiyorum. Bu ülkede diktatörlüğü kabul ettirmek isteyenlere sesleniyorum. Bu ülkede diktatörlüğü kabul ettiremeyeceksiniz. Birlikte mücadeleye var mısınız? Evlatlarını kaybetmiş anneler, bebeklerini kaybeden anneler, Suriyeli mülteciler için, Aylan bebekler için, ülke için yaptığınız fedakarlıklara çok teşekkür ediyorum” dedi.



Karşı cins kotası erkeklere lazım!
Kongrede konuşan CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel’den çarpıcı mesajlar geldi. Yüksel, “CHP’nin İzmir’deki muhteşem başarısının en etkin unsurları, hiçbir görev almadan 'boşver beni önemli olan Atatürk’ün partisi CHP’nin iktidar olmasıdır' diyen, gecesini gündüzüne katan kadın emekçilerimiz... hepinizi selamlıyorum. Kadın kolları kongresi böyle salonlara sığmaz, bu doğru bir şey olmamış. Bu benim kararım değil. Bizden önce kararlaştırılmış. Salon değiştirilmez. Bundan sonraki kongreleri kapalı spor salonlarında, stadyumlarda yaparız. Bununla ilgili en ufak sıkıntınız olmasın. Bizim bugün önceliğimiz kadın ve gençlik hareketini güçlendirmektir. Sürekli aktif kadın üye kampanyaları yapacağız. Kadın ve gençlik hareketi güçlü değilse parti başarılı olamaz. Sandık bazında, örgütlenme bazında en etkin olarak görev alacak kadınlarımızdır. Daha önce yaptık, o zaman güçsüzdük. Fakat o durumda bile bir kadın, bir genç, bir yetişkin üyemiz olacak diye kampanyayı ortaya koyduk. Her alanda kesinlikle kadınlar olmasaydı o çalışmayı yapamazdık. O çalışmanın sonucunda bir yıl sonra genel seçimde İzmir’de 24 vekilin 16’sını almıştık. Merkezde yerel seçimlerde 10 belediyenin 8’ini almıştık. Ben dolaştığım yerlerde sorduğumda hep çalışıyoruz cevabını alıyorum. Kadın kotası yok karşı cins kotası var. İzmir’ce her zaman yaptığımız gibi kadınlarımızın sadece seçen ve çalışan değil, seçilenler olmasını istiyoruz. Bu karşı cins kotası erkeklere lazım olsun” dedi.

İzmir’de ses vermek gerek!
Ülkedeki kaos ortamından bahseden Alaattin Yüksel,  “Bornova’da kadın arkadaşlarımız barış masası açmışlar ve bu yüzden ifadeye çağrılmışlar. Arkadaşlarımızla il yöneticilerimiz ilgileniyor. Nerede bir sıkıntı yaşanıyorsa arkasındayız. Barış isteyenleri ifadeye çağırıyorlar. Dünyadaki savaşı tetikleyecek olan TIR’larla roketatar sevkıyatını Türk Silahlı Kuvvetleri durduruyor. 'İnsani yardım var ne durduruyorsunuz' diye dönemin başbakanı bağırıyor. Tırlardan silah çıkıyor. Bizim gazetecilerimiz haber yapıyorlar. Gazetecilerimiz bu haberden dolayı tıpkı bu arkadaşlar gibi tutuklanıyorlar. Ortadoğu cehenneme dönüşmüş. Bunu cehenneme döndürenler belli. Bugün Ege Denizi’nin mavi suları ölüm çukuruna dönüştü. Vicdanı olan biri onların fotoğraflarına bakmaya cesaret edemiyor. Kendi ülkemizde kanlı çatışmalar sürüyor. Dün yine iki şehidimiz vardı. Birisi yine İzmir’den. Her gün ocaklara ateş düşüyor. Kadınlarımız bu nedenle siyasette daha fazla yer almalıdır. Duyguları güçlü olan kadınlardır. İzmir’den bu olaylara yüksek bir ses vermemiz gerekiyor. Batıdan da bu sesi vermemiz gerekiyor. Duygusal kopuşlar engellensin. Büyük bir oyun oynanıyor. 90’lı yıllarda bu oyunları yaşadık” dedi.

İzmir büyümeye devam ediyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı açılışına katıldıklarını söyleyen Yüksel, “Bugün yine bir açılışa katıldık. Hükümetin bütün projeleri engel koymasına rağmen İzmir büyümeye devam ediyor. Önemli yatırımlar yapmaya devam ediyor. Bugün ulaşımda kıyaslanmayacak derecede önemli yol aldı. İzmir otobüslerin yaşıyla, raylı sistemiyle bugün Türkiye'nin bir numarasıdır. Her beldeye stat yapılıyor, kapalı spor salonları yapılıyor. Tarımda yerelde kalkınma diyerek kırsal kesimdeki kalkınma modeliyle, dünyada en iyi kırsal kalkınma modeli olarak seçiliyor. 5 bin kent arasında en hızlı gelişen kent olarak seçiliyor İzmir. Bunlar CHP iktidar olduğunda Türkiye'yi nasıl yöneteceğinin referanslarıdır. Biz İzmir’de yüzde 9’lardan başlayarak bugünlere geldik. Bütün emek verenlere teşekkür ediyorum. Ama şimdi sıra Türkiye’de. Biz bu kez İzmir il örgütü olarak tüm örgütümüzle hep birlikte kendimiz hedef belirleyeceğiz. Şu an olan oy oranımız en az yüzde 55, sonra yüzde 60. Konya’da AKP yüzde 70 oy alıyorsa, sosyal demokrat kentte neden yüzde 70 alamasın. Hiçbir arkadaşımız titri ne olursa olsun kimsenin aleyhinde kapalı toplantılarda bile konuşmayacak. Birbirimizle değil, AKP faşizmine karşı mücadele edeceğiz. Kırgınlıkları büyütmeyeceğiz. Hemen onu kafanızdan atın. Yerine güzel şeyler koyun. Onları koyalım ki o inançla daha güçlü mücadele edelim. Başarılı olduğumuz illeri tüm Türkiye’ye yayacağız. Önümüzdeki ilk seçimde sosyal demokratları kardeşliği, barışı iktidara taşıyacağız. Kim kazanırsa kazansın hep birlikte omuz omuza mücadele edeceğimizi söylemek istiyorum Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.  


 

AKP iktidarına karşı…
PM Üyesi Elfin Tataroğlu ise, kendi içlerinde değil, AKP iktidarına karşı mücadele etmek gerektiğini ifade etti. Tataroğlu, “Hiçbir yerde kendimize yer bulamadık. Burada bulamıyoruz. Bir vekil fazla çıkarsın diye sokak sokak emek emek çalışmış kadın örgütüne başkan seçeceğiz. Bu inançla başkanlığı en iyi yapacak, birlik içerisinde mücadele gücünü artırarak yoldaşlık edeceğine inanıyorum. Bugün yargı baskısıyla gençlerimiz kuşatılmış durumda. Direnen gençlerimizin yanındayız. Sadece gençlik örgütü de değil. Vekillerimizde baskı altında çalışıyor. Aydınlarımız da aynı şekilde. Yargılanıyoruz. Hapislere atılıyoruz, eziliyoruz. Bizim kendi aramızda kavga etmeye hakkımız yok. Birbirimize destek olmak zorundayız. Kim seçilirse seçilsin sadece AKP iktidarına karşı mücadeleye etmeye devam edeceğiz Altıok’un ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürümeye devam edeceğiz” dedi.



Delican’ın sözlerini hatırlattı
Kadın Kolları MYK Üyesi Düriye Taş, “Şenlik havası içinde kongre yaşatacağız. Bu kongrede demokrasi ve CHP kazanacak. Bu ülkede kadın olmak zordur. Son bir yılda hepimiz çok hırpalandık. İktidar bizi çok hırpaladı. Fakat biz ne yorulduk, ne gücendik. AKP iktidarı en çok kadınları ve gençleri ezmek istedikçe biz güçlendik. Gecenizi gündüzünüze katarak her gün alanlarda olduğunuz biliyorum Buradan teşekkür ediyorum. Yılmadık. Yılmayacağız. AKP iktidarında ezildik, horlandık. Erkek egemen kapitalist sistem baskı altına aldığı için son bir yılda 165 yakın en yakınları tarafından katledildiler. Şiddet gördüler. İlk sıralarda ise eşleri geliyor. Biz kim olduğumuzun farkında olmalıyız kimin yanında mücadele etmeliyiz onun farkına varmalıyız. Her gün biraz daha yok oluyoruz. Barınamıyoruz. Kısacası yaşayamıyoruz. Kadınlara yaşam hakkı tanınmıyor. En ağır bedelleri bizler ödüyoruz. Bu bozuk düzen ne kadar daha vahşileşebilir. Artık isyan etmenin vakti geldi. Her gün şehitlerimiz geliyor. İzmir İl Başkanı “Şehitlerimizden Allah razı olsun" diyebiliyorsa biz kadınlarımız biraz daha düşünmemiz gerekiyor. Bu kongreden birlik ve beraberlik içinde çıkmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.  

Yanya’dan veda konuşması
Mevcut Başkan Nurhan Yanya, konuşmasında örgüt içinde kadınlara yapılan haksızlıkların altının çizdi. Başkan Yanya,  “1 Kasım seçimlerinden sonra parti içi demokrasinin durumuna baktığımızda kadınlar yine arka planda bırakılmıştır. Yeterli sayıda kadın üyemi yok hayır. Görevleri alacak sorumluluk sahibi kaldın mı yok hayır. Peki ya sorun nedir? AKP zihniyetinin ülke genelini ele almış durumda olmasıdır. Partimizi öne çıkaracağımız yerde kendimize yer bulmaya çalışıyoruz. Kadın için bir çok kriter aranırken, erkek için 1-2 kriter yetiyor.  Bugün buradan erkek yoldaşlara sesleniyorum önce zihninizdeki kotaları kaldıracaksınız. Kararların ortak akılla yapılması çağrısında bulunuyorum. Memlekete örnek olamadığımız sürece hayal kırıklığını hep yaşayacağız. Aday değilim çünkü bu bir bayrak yarışıdır asıl olan koltuk değil görevdir. Ancak görev süresi boyunca haksızlıklar ve hayal kırıklıklarım olsa da küskünlüğüm asla olmamıştır. Büyük bir onurla taşıdığım bu bayrağı seçilecek yeni arkadaşlarımıza vermekten gurur duyacağım” dedi.



"Önce kendimizi sorgulamak zorundayız"
Kongrede Yanya'dan sonra sözü alan Balcı, özeleştiri vurgusu yaptı. Balcı, "Seçimin aletine uygun barış ve dostluk içerisinde geçmesini diliyorum. Kim kazanırsa kazansın halaylar eşliğinde buradan ayrılmamızı diliyorum. Bizler çabuk sönen bir oluşuma değil kökleri uzun yıllara uzanan bir partinin çatısı altındayız. Bizler önce kendimizi sorgulamak zorundayız. Ülkemiz zor günler yaşamaktadır. Biz kadınlar bunun bilincindeyiz. Bunların sebebi AKP iktidarıdır. 93 yıllık kazanımlara tehlikeli viraja doğru sürüklüyorlar. Ülkemizde bir çok sorun ortaya çıkmıştır. Bizler ve çocuklarımız bunları hak etmiyoruz. İzmir’de yatırım yapılamamaktadır. AKP tarafından engellenmektedir. AKP iktidarında kadın cinayetleri artmıştır. Bizler halkın içine karışıp düşüncelerimiz yeteri kadar anlatamadık. Bugün İzmir CHP’nin yüz akı kent ise kadınlarımızın payı yüksektir. İzmirliler yüzlerimize o kadar çok alıştılar ki sorunlarını direk bizlere anlatıyorlar. İlçelerde üyelerimizi tekrar canlandırmak için çalışacağız. Her eve ulaşmaya çalışacağız. STK’larla dayanışma içinde olacağız. Kadına şiddet ile ilgili kampanyalar düzenleyeceğiz. Bizler bu çalışmaları yaparken ilçe kadın kollarıyla uyum içerisinde olacağız. CHP’nin mirasçılarıyız. CHP dedemin babama benimde çocuğuma bırakacağım bir mirastır. Bana verilen görevi hep iyi yapmaya çalıştım. Bizler ilçeleri dolaştığımızda pek çok sayıda kadın arkadaşımız vardı. Ancak bizler verdiğimiz emeğin karşılığının alamıyoruz. Ben karşılık alma konusunda elimden geleni yapacağım. Bana destek vermeyen ilçelerdeki kadınlarla da birlikte çalışacağım. Herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Biz seversek yaparız!
AK Parti iktidarını eleştiren Tansel Namlıses, her gün bir ocağa ateş düştüğünü belirtti. Namlıses, “Bu kongre kadınları birleştirici olduğundan ve nasıl etik ve siyasi olacağını göstermiş olacağız. Ve aday olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Kadınların özgürlüğüne baskı yapıldığını gördüm. Bundan sonra artık gücümüzün farkından olacağız. Kadınların omuzlarında artık yükselemeyecekler. Önce yapmamız gereken sevgiyle kenetlenmek. Ayrıştırmadan ötekileştirmeden partim için çalışan ekip olacağım. Bu konuda bir çok proje hazırladım. Bizim iktidar olma güvenini verememe problemimiz var. Bu problemimizi çözmemiz lazım. Biz yan kol olduğumuz sürece sözümüz olur ama gücümüz olmaz benim en büyük projem yan kol olmaktan çıkmaktır. Biz birbirimizi dinlemeyip sevmediğimizi için ön seçimde bir tane bile vekil adayı çıkartamadık. Masaya yumruğumuzu vurarak bunları gerçekleştirmemiz lazım.  Sağlık eksenli kadın örgütlenme modelini ortaya koymamız gerekiyor. Bizim bir kadın bilgi bankamız olması lazım. Kim nerede ne iş yapıyor bilinmiyor. Gücümüzü bilgi bankası içerisinde toplamamız lazım. Üçüncü projem olarak üniversiteli kadınları örgüte sokmak zorundayız. Ben il de interaktif proje grubu oluşturup eski il ve ilçe başkanlarında oluşan akil grup ilçelerde projeleri hayata geçireceklerdir. Tarım işçisi kadınlarımızın istihdamı ile ilgili çalışma yapmamız lazım. Ben bu projeleri tek başıma yapamam. Örgütümle beraber yaparım. Atatürk ilke ve devrimlerinde vazgeçmeyerek sosyal adaleti tekrar sağlamalıyız. Biz bir bütün olarak yola çıkacağız. Biz varız. Biz seversek yaparız” dedi.



Temsilimiz olmadı!

Diğer aday Saniye Bora Fıçı delegelere, “Salon çok güzel görünüyor, aramızda hiç erkek kalmamış” sözleriyle seslenirken şu mesajları verdi: Biz günlerce aç susuz, gece gündüz sokaklardaydık. Takdir ve teşekkür görmeden benim birincil hedefim CHP kadınlarının hak ettiği değeri zorla söke söke almak. Eğer bizsiz bu parti herhangi bir kapıyı çalamıyorsa ve her platformda bize ihtiyacı varsa bize temsiliyet düzeyinde ön sıralar yerleştirmek zorundadır. Biz 10 aydan beri İzmir il yönetimi olarak hiç bir protokolde bir sandalyemiz olmadı. Bir ön seçim, bir genel seçim ve 30 ilçede kongre yaptık. Hele son etkinlik vardı ki, orada dahi temsilimiz yoktu. Benim en hassas olduğum en birincil konumdur. Ben hiçbir erkeğin adayı değilim. Beni kimse işaret etmedi. Benim için kimse telefona sarılmadı. Ben Saniye Fıçı olarak karşınızdayım. Dar bir zamanda adaylığımı açıkladım. Kısa sürece gezemediğim ilçelerimiz oldu. Zaman yetmedi. Hepimizin zamanla ilgili problemi var. Ben kadın kolları başkanı olursam 30 ilçeyle beraber seçilir seçilmez 20 Ocak’ta 30 ilçe kadın kolları başkanı ve yönetim kurulu olarak konaklama merkezinde yapılacak bir kampla start vermek istiyorum. 30 ilçe birbirini tanıyıp kaynaşmazsa ortak hareket etmemiz söz konusu değil… İzmir’de oy oranımızı artırdık. Onurumuz gururumuz oldu. Ama ülkede hala yüzde 25, bu arada AKP yüzde 50 oluverdi. Demek ki problem var. Yüzde 25’in artmamasında üzerimize düşen görevler olacak. Kadın örgütlenmesinin çok önemli olduğunu biliyoruz. Maddi manevi katkı sağlamaktayız. Biz 10 Ocak’tan itibaren taktik geliştirerek dantel dantel işlemek durumundayız. Sokakta broşür dağıtma dönemi kapandı. Dalga geçiliyoruz. CHP seçim zamanı ortaya çıkan aksi takdirde kimseye değmeyen bir parti kimliğinden İzmir’de kurtulmalıdır. Bu projemizi tüm Türkiye’ye yaygınlaştırmak bizim birinci görevimizdir. Burası İzmir. İzmirli olmaktan gurur duyduk. Hepinizden oy istiyorum…



Sandık çevresi örgütlenme modeli vurgusu
Başkan adayı Sibel Parmaksız ise delegelere, “Erkekler tavla oynarlarken, bizim kadınlarımız sokak sokak çalıştı. Onların emeklerinin sonuç getirebilmesi için yapılacak her çalışmanın projelendirilmesi gerekir. Bunun için gerek tüm desteği yapmak durumundayım. Herkesin ayrı bir uzmanlığı vardır. Bende güçlü kadın örgütlenmesinde teknik olarak ne yapılması gerekiyorsa bunun için yapacağım. Böyle bir şeye karar verdim. Milletvekili adayıydım. Onların om güzel geri dönüşleri oldu. Ben o nedenle karşınızdayım. O ilçeleri dolaştığımda anladım ki biz o ilçelere az gidiyoruz. Karar verdiğim andan itibaren 27 ilçeye gittim. İlk gittiğim ilçe Beydağ, Kiraz, Ödemişti. Üç ilçeye gidemedim. Özür diliyorum. Ben kadın gücüyle yola çıktım. Ve kadın gücüne güvendim. Biz özgür irademizi yansıtan kadınlar isek özgür iradenizi yansıtmanızı istiyorum. Lütfen birilerini işareti ile oy vermeyin. Kadınlar sistem tarafında iki kere eziliyorlar. Dünyanın sorunu bu. Evrensel sorun. 14 yıldan beri gerici zihniyet AKP iktidarı yüzünde iyice arttı. Her şeyimize karşılıyor. Biz bunlarla mücadele etmek durumundayız. Kadınlar parlamentoda temsil edilmezse nasıl düzelteceğiz? Kadın meselesi siyaset üstü bir meseledir. Evinde şiddet gören kadının, bu sorunların çözümünün bal gibi siyaseti olur. Mustafa Kemal’in feminist cumhuriyeti kadın üzerine kurulmuştur. Genel başkanımıza dahil kadın erkek eşitliğinde bahsediyorsak bunun altını doldurun dememiz lazım. Bir şeyler eksik yapılıyorsa biz hatayı kendi içimizde aramak zorundayız. Biz sırtımızı bir yerlere dayayarak değil, kendi gücümüzle yapacağız. Onlar bize başvuracaklar. İlçe başkanlarının, belediye başkanlarının, milletvekillerinin yarısını kadın yapmamız lazım. Erkeklerde bizim yanımızda aslan gibi olacaklar. Biz kendimizi dimdik ayakta tutmazsak başaramayız. Biz her ne kadar sosyal demokrat olduğumuz söylersek söyleyelim. Biz parti içinde önce devrim yapmalıyız. Sandık çevresi örgütlenme modelini genel merkezimiz uygulaması lazım. Önümüzde güzel bir zaman var. Ben seçilirsem bunları hayata geçireceğim. Lütfen bana şans verin” sözleriyle seslendi.

YARIŞA HANGİ LİSTELER GİRDİ? 
Adayların konuşmalarının ardından oturumda seçim mesaisi başlarken listeler de belli oldu. Blok listeyle yapılan seçime adaylar şu listelerle girdi: 

Nurşen Balcı’nın Yönetim Kurulu Listesi: Tülay Aytekin, Serap Balcı, Fatma Çelik, Çınar Songül, Nuran Hamutçu, Nesrin İnetaş, Aysun Kale, Sevim Köz, Zübeyde Sönmez, Özlem Şengezken, Gülşen Temen, Çiğdem Uludağ

Kurultay Delegeleri: Nurcan Adıgüzel, Derya Aksu,  Mualla Akgün, Sevli Aladağ, Nilgün Alpay, Ergül Arslan, Fikriye Arslan, Yelda Atila, Songül Bayat, Nur Beyaz, Birgül Çağrı, Figen Erol, Berna Eyinç, Banu Gençkan, Ayla Karadeniz, Fatma Koç, Zahide Kurun, Seda Oğuz, Meral Poyraz, Bengü Sayköse, Nalan Uzunbay, Naime Yaprak, Perihan Yardımcı, Semiha Yıldız, Meral Yiğit, Semiha Zorer

Saniye Fıçı’nın Yönetim Kurulu Listesi: Solmaz Akdemir, İlknur Aydın, Neziha Barut, Ayşegül Cankuratan, Gülgün Gözeger, Nebahat İletmiş, Kerime İnan, Süheyla Kavuş, Sunay Dağdelen Koltuk, Açelya Polat, Tuğçe Filiz Sancar, Pınar Yılmaz

Kurultay Delegeleri: Ergül Arslan, Gamze Nur Banda, Emine Barut, Çağla Demir, Fatma Doğru, Işıl Ekmekçiler, Berna Eyinç, Saniye Fıçı, Adalet Seçil Işık, Ülkü İşler, Ayten Karadağ, Ayla Kıyak, Gülsema Odabaş

Sibel Parmaksız’ın Yönetim Kurulu Listesi: Aysel Ablak, Zeynep Atmaca, Zeliha Aydoğuş, Buket Fatoş Erol, Ayşe Ekşioğlu, Sevda Erkan, Fatma Gözütok, Ayşegül Güçlüer, Güllü Kartal, Özen Küçük, Nursel Ulutaş, Mahinur Yener

Kurultay Delegeleri: Nüket Akyıldız, Ergül Arslan, Emine Barut, Tülay Bayır, Nahide Demir, Gönül Demirel, İsmigül Eroğlu, Figen Erol, Berna Eyinç, Dilek Gediz, Feryal Güllüada, Fatma Gürsoy, Seçil Adalet Işık, Nazik Işık, Gülsüm Karaçaylaklı, Sumru Karaer, Necla Keser, Nevriye Keyık, Selma Nalbantoğlu, Sibel Parmaksız, Nurhan Sertoğlu, Belgin Pişgen, Fethiye Şengüzel, Kader Tuncer, Esin Tuna, Nurhan Yanya

Tansel Namlıses’in Yönetim Kurulu Listesi: Gülçehre Akgün, Yüksel Avcı, Aysel Cengiz, Nurten Çağlar, Gülperi Çelik, Nurgül Kar, Fatma Tunç Köprülü, Öznur Mercan, Hüsniye Çınar Özeyli, Naziye Taşkaya, Seçim Yıldırım

Kurultay Delegeleri: Fatma Akbaba, Mualla Akgün, Atnur Ataş, Zeliha Avar, Emine Barut, Şengül Bulut, Kadınşah Bursa, Figen Çakar, İfaket Çavuş, Hayal Ergün, Berna Eyinç, Sema Gök, Seçil Adalet Işık, Somer Kılıç, Ayla Kıyak, Tansel Namlıses, Günay Öksüz, Utku Özgün, Gülseli Saatli, Yüksel Sarıbaş, Ayfer Solak, Emine Şahin, Şengül Bagsah, Esin Tuna, Kader Tuncer, Nurhan Yanya

Salon polemiği
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce İsmet İnönü Sanat Merkezi’nin kadın kolları kongresi için ayarlandığı fakat daha sonra kadın kolları kongresi için İzmir Sanat’ın ayarlanması kongrede karışıklığa ve yığılmaya sebep oldu. Kadın Kolları delegeleri kendilerine oturacak yer bulamadı ve kadınlar arasında tartışmalara sebep oldu.



Pankartların yarışı!

İzmir Sanat’ın dört bir yanında dört adayın destekçilerinin açtığı pankartlar dikkat çekti. Adaylardan Balcı, ‘Söz yetki karar hedefimiz iktidar’, Namlıses ‘Değişimin gücü emekçi kadının sesi’, Parmaksız ‘Kadın gibi kadınlar geliyor’ ve Fıçı da ‘Kadın gülerse bir nesil güler’ pankartlarıyla delegelere seslendi.