GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
6 Ocak 2024 Cumartesi 13:26

Fırıncılardan Soyer’e ‘5 TL’ye ekmek’ itirazı: Haksız rekabetin dik alası!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Ekmek ve Unlu Mamuller Grubu Meclis Üyesi Hüseyin Sağır, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı halk ekmeğin fiyatının 5 TL olarak belirlenmesine itiraz etti. Sağır, “Halk Ekmek büfelerinde ekmeğin 5 TL’ye satılması haksız rekabetin dik alası. Ekmeğin maliyeti 9 lirayken 5 liraya ekmek satılması doğru değil” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir Ticaret Odası (İZTO) Ekmek ve Unlu Mamuller Grubu Meclis Üyesi Hüseyin Sağır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in halk ekmek fiyatlarını 5 TL’ya satma kararını yorumladı. Sağır, ekmeğin maliyetinin 9 TL olduğunu ve 5 TL’ye satılmasının mümkün olmadığını belirtti.

Egedesonsöz’e konuyla ilgili açıklama yapan Hüseyin Sağır, “Halk Ekmek büfelerinde ekmeğin 5 TL’ye satılması haksız rekabetin dik alası. Ekmeğin maliyeti 9 lirayken 5 liraya ekmek satılması doğru değil” dedi.

Ekmeğin 10 TL’ye yükselmesi ile ilgili kararının önümüzdeki günlerde toplanacak olan İzmir Ticaret Odası Ocak ayı meclisinde alınacağını söyleyen Sağır, “çıkacak kararın ardından vali beyin onayını aldıktan sonra ekmek 10 TL olacak. Çünkü asgari ücrete yüzde 50 zam geldi ve bu bizim hammaddelerimizin maliyetlerine de yüzde 50 zam gelmesi anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Geçmiş dönemlerde Fırıncılar Federasyonu’nun ucuz ekmek satışı ile ilgili yaptığı itirazların bir benzerinin İzmir’de olup olmayacağı sorusuna ise Hüseyin Sağır, “Türkiye Fırıncılar Federasyonumuzun ülke genelinde haksız rekabeti önlemek amacıyla yaptığı çalışmalar var. İzmir’de henüz böyle bir girişim yok” şeklinde konuştu.