GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Temmuz 2023 Çarşamba 08:56

Firari rektörü prostat yakalattı!

FETÖ’den aranan Ege Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun’un, prostat kanseri nedeniyle rahatsızlanarak getirildiği hastanede yakalanması büyük yankı uyandırdı.

İzmir'de 6 yıldır FETÖ'den hakkında yakalama kararı olan ve yurt dışına kaçtığı sanılan Ege Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun'un önceki akşam tedavi için geldiği Ege Üniversitesi Hastanesi'ndeki müdahale sırasında yakalanarak gözaltına alınmıştı. Prostat kanseri olduğu öğrenilen Hoşcoşkun'un idrar sıkışması şikayetiyle hastaneye bir yakını tarafından getirildiği belirtildi. 

Tedavisine devam edilen Hoşcoşkun'un başında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden iki polis memuru 24 saat nöbet tutuyor. Hoşcoşkun'un tedavisinin tamamlanmasının ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüleceği ve ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Öte yandan en son bir banka şubesinden para çekerken 2017 yılında görüntülenen Hoşcoşkun'un bu kadar süre nerede saklandığının araştırılacağı ve kendisini hastaneye getiren kişinin de bilgisine başvurulacağı ifade edildi.

KENDİ ADIYLA KAYIT AÇILDI
FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, 2017 yılından bu yana hakkında yakalama kararı bulunan Ege Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun, bir yakınının yardımıyla otomobille Ege Üniversitesi Hastanesi'nin Acil Servis kliniğine getirildi. Hoşcoşkun'un adıyla açılan kayıt, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün bilgi sistemine düştü. Böylece FETÖ'den aranan Prof. Dr. Hoşcoşkun, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri tarafından kolayca yakalanmış oldu. (Yeni Asır)