GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Eylül 2016 Perşembe 09:50

Farkındalık buluşması: Bornova'da kadın olmak!

Bornova Belediyesi tarafından hazırlanan “Bornovada Kadın ve Yaşam” konulu sunum Yakaköy Kalkınma ve Dayanışma Derneği’nde gerçekleşti.
Kadınlara yönelik birçok proje hayat geçiren Bornova Belediyesi, kadınlarda farkındalık yaratmak amacıyla “Bornova’da Kadın ve Yaşam” başlığı altında bir sunum hazırladı. İlki Yakaköy Kalkınma ve Dayanışma Merkezi’nde gerçekleştirilen sunumda kadının toplumdaki yerinden kadın olmanın zorluklarına, yaşadığımız yer ve kadınlar için yapılanlardan öncü kadınlara kadar birçok konuda bilgi verildi.

Bornovalı kadınların hayatın içinde yer alması ve kendileri için yapılanları bilmesi açısından önem taşıyan buluşmada belediyenin kadınlar için hayata geçirdiği projeler de anlatıldı. Yakaköylü kadınların yoğun ilgi gösterdiği toplantıya Bornova Kadın Kooperatifi üyeler de katıldı.

Atatürk devrimlerinin de anlatıldığı  sunumun ilçenin birçok yerinde gerçekleşeceğini belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Kadınlarımız bilsinler ki; Biz her zaman onların yanındayız. Açtığımız kurslar, düzenlediğimiz aktiviteler ve eğitimlerle onlarında hayatın içinde olması için çalışıyoruz” dedi.