GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
31 Mayıs 2021 Pazartesi 18:03

Ev sahibini öldürüp buzdolabına koydu

Balıkesir'in Edremit ilçesinde kendisine sarkıntılık yaptığı iddiasıyla 63 yaşındaki ev sahibi İsmail Özbek'i önce bıçaklayan ardından boğarak öldürüp buzdolabına saklayan katil zanlısı Niyazi Y. (36) çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olay sonrası evinde saklandığı arkadaşı Ayşegül Z. ise çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Katil zanlısı Niyazi Y'nin suç makinası olduğu öğrenildi.

EVDEN KOKULAR GELDİ
Olay Edremit ilçesi Altınkum Mahallesinde meydana geldi. Evde tek başına yaşayan ve evdeki bir odasını pansiyon olarak kiralayan İsmail Özbek'ten haber alamayan komşuları, evden koku gelmesi üzerine polise haber verdi. Eve giren polis, Özbek'in cansız bedenini buzdolabının içerisinde çarşafa sarılı ve bantlanmış halde buldu.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI
Evde kalanları tespit ederek, soruşturmayı derinleştiren polis, evde kaldığı belirlenen Niyazi Y'nin, basit yaralama, mala zarar verme ve başkasına ait banka ve kredi kartını izinsiz kullanmak suçlarından arandığını tespit etti. Soruşturmayı Niyazi Y. üzerine yoğunlaştıran polis, Niyazi Y'nin ilçe merkezinde kız arkadaşı Ayşegül Z'nin evinde saklandığını tespit ederek, eve operasyon düzenledi. Gözaltına alınan Niyazi Y, verdiği ilk ifadesinde cinayeti kabul etti. Niyazi Y. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, kız arkadaşı Ayşegül Z. ise serbest bırakıldı.

'BIÇAKLAYIP ÇARSAF PARÇASIYLA BOGDUM'
Ev sahibinin evde yalnız oldukları sırada kendisine sarkıntılık ettiğini iddia eden katil zanlısı, "Bana sarkıntılık yapınca tartışmaya başladık. Özbek'i karın ve göğüs bölgesinden bıçaklayarak yaraladım. Çarşaftan kopardığım bezle de boğarak öldürdüm. Maktulün cesedini ise buzdolabının içerisine koyarak olay yerinden ayrıldım" dediği öğrenildi.(YENİASIR)