GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
16 Ocak 2022 Pazar 18:46

Esnaf sandık başındaydı... İki odada başkan değişti!

İzmir Servisçilere Odası’nın 28 yıllık Başkanı Hasan Basri Bostancı ile iki dönemdir İzmir Kuyumcular Odası Başkanlığını yürüten Turgay Baransel, seçimin kaybedenleri oldu. Erdem Mert Servisçilerin, Murat Kurtuluş Buyrukçu ise kuyumcuların başkanlığına getirildi. Ayakkabıcılar Odası seçiminde Yalçın Ata, bir kez daha güven tazeledi.

Muhittin AKBEL- EGEDESONSÖZ – İzmir’de esnaf odalarının genel kurullarına devam edildi. Bugün gerçekleştirilen üç oda seçiminde iki büyük odanın başkanı değişti, bir odanın başkanı da güven tazeledi. Sonuçlara göre İzmir Servisçiler Odası’na 28 yıldır başkanlık yapan Hasan Basri Bostancı, yerini Erdem Mert’e bıraktı. Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, üçüncü dönem için güvenoyu alamadı, Murat Kurtuluş Buyrukçu seçimin kazananı oldu. İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata, tüm üyelerin oylarını alarak bir kez daha başkan seçildi.

YALÇIN ATA, AYAKKABICILAR ODASI’NDA TEK BAŞINA
İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata, tek aday olarak seçime girdi. Kullanılan 154 oyun tamamını alarak başkan oldu. Yalçın Ata’nın yönetim kurulu, şu isimlerden oluştu: Tahsin Çobanoğlu, Ziver Şimşek, Sinan İrez, Ersen Altınkeser, Abdi Ferhatoğlu, Ahmet Dayı, İhsan Oktay, Burhan Usta.

ERDEM MERT, 28 YILLIK İKTİDARI DEVİRDİ
İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası seçimlerinde adeta devrim yaşandı. 1993 yılından bu yana odanın başkanlığını yapan Hasan Basri Bostancı, güçlü rakibi Erdem Mert ile yarıştı. Erdem Mert, üyelerin 890 oyunu alarak başkan seçildi. Hasan Basri Bostancı, 667 oy aldı. Erdem Mert’in yönetim kurulunda şu isimlere bulunuyor:

Uğur Şenyıldız, Mehmet Kılıç, Maşallah Gökmen, Sami İskeçe, Yılmaz Çimen, Rıdvan Özkan, Cengiz Saldıran, Mustafa Can, Osman Osmanoğlu ve Sadullah Kabaklı.

KUYUMCULAR ODASINDA DA MUHALEFET KAZANDI
İzmir Kuyumcular Odası seçimleri de çok çekişmeli geçti. 2014 yılından bu yana oda başkanlığını yürüten Turgay Baransel, seçimin kaybedeni oldu. Rakibi Murat Kurtuluş Buyrukçu idi. Oyların kullanıldığı seçimde Murat Kurtuluş Buyrukçu, 198 oy alarak, 6 oy farkla başkan seçildi. Turgay Baransel’e, 193 oy çıktı. Buyrukçu’nun yönetiminde şu isimler bulunuyor: Yılmaz Aydın, Önder Özer, Mithat Akçalı, Mehmet Emin Çobanoğlu, Fikret Yıldırım ve Serkan Çelik.