GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
20 Ocak 2022 Perşembe 14:43

Esnaf dolaplarını iade ediyor… Elektrik zammı dondurmayı eritti!

Birçok bakkal ve tekel bayiler elektriğe gelen zamlar nedeniyle dondurma dolaplarını firmalara iade etme kararı aldı. İzmir’de de bu dolapların toplandığı görüntüleri sosyal medyaya yansıdı.

Ceren Korkmaz'ın haberine göre, elektrik fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle esnaf zor durumlar yaşıyor. Özellikle tekel bayii ve bakkallar; alkol ve dondurma dolaplarının gün boyu elektrikle çalışması nedeniyle yüksek fiyatlı faturalarla karşı karşıya kalıyor.

Elektrik faturalarına gelen kademeli tarife sistemiyle birlikte esnafın durumunun gittikçe kötüleştiğini aktaran Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından bu elektrik zamlarına tepki göstererek aldıkları kararı şu ifadelerle açıklamıştı:

 “Ülke genelinde bakkallar ve bayiler olarak dondurma ürünleri satmama kararı aldık. Dondurma dolaplarını geri gönderiyoruz. Diğer pazarın lider firmaları Efes, Tuborg, Coca Cola, Pepsi ile görüşmelerimiz olacak. Destek veren firmaların dolapları kalacak.”

DONDURMA DOLAPLARI İADE EDİLİYOR
Tekel bayiler ve bakkallar önce alkol ve meşrubat dolaplarının elektrik fişini çekerek tasarruf etmeye başladı. Ancak elektrik zamlarının önüne geçememeleri nedeniyle dondurma dolaplarını ilgili firmalara iade ederek yüksek elektrik zamlarına karşı önlem aldığı görüldü. Bugün sabah saatlerinde de sosyal medya üzerinden İzmir’deki bakkal ve tekel bayilerden dondurma dolaplarının firmalara geri götürüldüğü görüntüler gündem oldu. Dondurma fiyatlarındaki yüksek zamlar nedeniyle de yeterince satış yapamadıkları, dolayısıyla da dolapların yaktığı elektriğin karşılanamadığı aktarıldı. Vatandaşların sıklıkla alışveriş yaptığı bakkallar ve tekel bayilerin bu kararı almasına kimileri olumsuz tepki gösterse de birçok vatandaşın sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla desteklediği görüldü.