GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
14 Haziran 2016 Salı 13:04

Esnaf Odası’ndan ‘seri katil’i yakalatanlara ödül!

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Atalay Filiz’in yakalanmasına yardımcı olan minibüsçü esnafını tam altınla ödüllendirdi.

EGEDESONSÖZ - Ankara ve Adana’da işlediği seri cinayetlerin ardından İzmir’de günlerce aranan katil Atalay Filiz’in yakalanmasında yardımcı olan minibüsçü esnafa İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan ödül geldi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, seri katilin yakalanmasına yardımcı olan minibüsçü esnafını göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı ödüllendirdi.

Birlik Plaza’da gerçekleştirilen törende İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, Menderes Şoförler Esnafı Odası Başkanı Mehmet Gemici ve seri katili yakalatan Minibüsçüler Kenan Aka, Mustafa Berber ve Oğlu Özgür katıldı.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, 3 gündür Türkiye’nin gündemine oturan seri katil Atalay Filiz’in yakalanması ile ilgili İzmir Esnaf Birliği’ne bağlı Menderes Minibüsçüler Odası’na kayıtlı iki minibüsçü arkadaşlarının sergilemiş olduğu davranıştan mutlu olduklarını belirterek, “İzmir Birliği’nin teşekkürlerini sunmak için bugün bir araya geldik. Gönlüm arzu ederdi ki hiç bu cinayetler olmamış olsun. Hiç bu ölümler olmamış olsun. Ama ülke ve insanlar bu olay ile karşı karşıya geldi. Ancak şunu söylemek isterim ki minibüsçüler odamızın üyelerinden Mustafa Berber ve muavin oğlu Özgür Berber, ikinci takip eden minibüste Kenan Aka bu olayın aydınlanmasına katkı koymuştur. Bende Esnaf Odaları Birliği Başkanı olarak toplumun huzur ve refahı için çalışan esnaf arkadaşlarımın bu tür davranışlarından duyduğum memnuniyeti belirtiyorum” diye konuştu.

İZMİR FARKI
İzmir’in farklı bir yer olduğuna değinen Mutlu, “İzmir’de minibüs şoförlüğü, taksi şoförlüğü yapmak gibi bir imkan yok. Herkes kafasına göre İzmir’de şoförlük yapamaz. İzmir’de şoförlük yapabilmek için İzmir’de şoför tanıtım kartına sahip olmanız gerekir. Bu şoför tanıtım kartı belgesini alırken de öfke kontrolü, insanlar arası davranış biçimi, madde bağımlılığı ve bununla ilgili test ve kontroller yaptıktan sonra bu araçlarda çalışabilirler” dedi.