GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Şubat 2024 Cumartesi 10:00

Eski vekil Bayır'dan Yücel'e adaylık tepkisi: Karaburun'u Atina'ya mı bağladınız?

CHP İzmir eski milletvekili Tacettin Bayır, ithal aday tepkilerinin yaşandığı Karaburun ile ilgili olarak açıklama yaptı. Parti Sözcüsü Yücel'in 'Çiğli dışında hiçbir yer değişmeyecek açıklamasını eleştiren Bayır, "Karaburun'u Atina'ya mı bağladınız" dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir eski milletvekili Tacettin Bayır, CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel'in dün MYK toplantısı sonrasında İzmir adayları için yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Bayır açıklamasında şunları söyledi:

Sayın Yücel madem değiştirebiliyor ise niye sadece Çiğli, Karaburun'u Atina'ya mı bağladınız? Siz İzmir İl Başkanlığı ve vekilliği yapan birisi olarak oradaki sorunu sanırım tüm köyleri gezerek aşar AKP'ye kaptırmazsınız.

NE OLMUŞTU?
Bilindiği üzere Çiğli’de Uygar Yıldırım’ın aday gösterilmesi sonrası bazı partililer ilçe binası önünde eylem düzenlemiş, mevcut başkan Utku Gümrükcü ise Yıldırım’ın adaylığına manidar tepki göstermişti. Ayrıca ilçe örgütü üyelerine toplu mesaj atarak Uygar Yıldırım’ın adaylığının bugün yapılacak toplantılarda ele alınacağına dair bilgilendirme yapmıştı. MYK dünkü toplantıda süreci yeniden ele almış ve Çiğli adayı olarak Onur Emrah Yıldız'ı belirlemişti.

Çeşme’de ise mevcut başkan Ekrem Oran, Lal Denizli’ni adaylığına karşı çıkarak Genel Merkez’e ültimatom gibi uyarı yaparak “lütfen bizi baba ocağımızdan ayırmayın” açıklaması yapmıştı.

Karaburun’da ise Nurşen Balcı’nın aday gösterilmesine parti örgütü ile mevcut başkan İlkay Girgin Erdoğan’ın tepkilerine neden olmuştu. İlçe Örgütü, Ankara’ya çıkarma yaparak Balcı’nın adaylığının geri çekilmesini istemiş, eski belediye başkanı Serdar Yasa’nın ise bağımsız aday olabileceği gündeme gelmişti. Ayrıca Balcı'nın yaptığı ilçe ziyaretlerinde protesto gösterileri yapılmıştı.

Güzelbahçe’de se mevcut başkan Mustafa İnce ile koltuğa talip olan 7 aday adayı, Belediye Başkan Yardımcısı görevinde iken aday ilan edilen Mustafa Güney’in adaylığına itiraz ederek kararın yeniden değerlendirilmesini talep etmişti.

Yine Karşıyaka ve Bayraklı'da aday tepkileri yaşanmıştı.