GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Kasım 2023 Çarşamba 22:09

Eski vekil Aşlık İzmir Büyükşehir adaylığı için yola çıktı!

AK Parti İzmir eski milletvekili Ali Aşlık, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvuru yaptı.

EGEDESONSÖZ - AK Parti'de belediye başkan aday adaylıkları için başvuru süresi bugün sona erdi. İzmir'de ise son günde hareketlilik yaşandı. AK Parti İzmir İl Başkanlığına gelerek dosyalarını bizzat teslim eden aday adayları AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı ile görüştü. 

Başvuranlar arasında AK Parti’nın 24'üncü dönem İzmir milletvekillerinden  Ali Aşlık da yer aldı. Aşlık, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için dosyasını sundu.

'İLK BAŞVURUYU BEN YAPTIM'
Adaylık gerekçesini dile getiren Aşlık “Beni Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına, İzmir’in tıkanmış, çaresiz hali itti. Şu anda İzmir Büyükşehir için AK Parti’de ilk aday adaylığı müracaatını yapan benim. Deneyimim var ve İzmir’de yalnız değilim" dedi. 

Aşlık, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için, ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi kızı Miray ve yakın dostlarının kendisini teşvik ettiğini dile getirdi. 

Bir ay önce yaptığı Diyarbakır ziyaretinin de, başkan adaylığı için kendisini etkilediğini belirten İzmir eski milletvekili Ali Aşlık, “Diyarbakır bile, hemşehrisine hizmet ölçeğinde bile İzmir’in önüne geçtiğini görünce içim sızladı” dedi.

Çok kısa süre içinde İzmirlileri önüne mesajları ve projeleriyle birlikte çıkacağını ifade eden avukat Ali Aşlık, “İzmir’in sahıpsız kaldığını dile getirenler haksız değil” diyerek mesaj verdi.