GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Eylül 2024 Pazar 12:48

Eski sevgiliye alınan hediyelere haciz!

Eski sevgilisinin hediye ettiği eşyaları icra yoluyla geri isteyen adam, ilişkide yaşananlar sonrası mahkemelik oldu. 140 bin liralık hediye krizi, tehdit ve takip iddialarıyla mahkemeye taşındı. Mahkeme hediyeler için eski sevgilinin hesabından 140 bin lira çekilmesine hükmetti.

Ankara’da G.T. (28), 3 ay birlikte olduğu eski sevgilisi M.S.'nin (36), kendisine aldığı 140 bin liralık hediyeleri icra yoluyla geri almasının ardından, haksız icra takibi yapıldığı iddiasıyla mahkemeye başvurdu.

G.T., M.S.'nin kendisini sürekli takip edip tehdit ettiğini ileri sürerek uzaklaştırma kararı aldırdı. M.S. ise eski sevgilisi hakkında evlenme vaadiyle dolandırıldığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

BARIŞMA TEKLİFİ REDDEDİLİNCE İCRAYA BAŞVURDU
İnternet üzerinden tanışan G.T. ve M.S., 3 ay süren ilişkileri boyunca pahalı hediyeler aldı ve maddi yardımlarda bulundu. Ayrılık sonrası M.S., G.T.'ye barışma teklifinde bulundu ancak reddedilince icra yoluna başvurdu ve hediyelerin bedelini geri istedi.

G.T., taşındığı için ödeme emrine zamanında itiraz edemedi ve banka hesabından 140 bin lira çekildi.

G.T.’nin avukatı, M.S.'nin hediyeleri geri alma sürecinin haksız bir icra takibi olduğunu, sürpriz şekilde verilen hediyelerin borç olarak verilmediğini belirterek paranın iadesi için mahkemeye başvurdu.

Aynı zamanda G.T., kendisini takip ve tehdit ettiği gerekçesiyle M.S. hakkında uzaklaştırma kararı aldı.

'TEHDİT MESAJLARI' İDDİASI
M.S. ise eski sevgilisi hakkında evlenme vaadiyle dolandırıldığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. G.T., M.S.'nin kendisini Ankara'ya kadar takip ettiğini, sürekli tehdit mesajları attığını ve uzaklaştırma kararını ihlal ettiğini belirtti. G.T.'nin avukatı, M.S.'nin bu süreçte iftira ve yıldırma politikası izlediğini, müvekkilini itibarsızlaştırmaya çalıştığını ileri sürdü.

Bu davada taraflar, hediyelerin geri alınmasından, takip ve tehditlere kadar pek çok iddia ile karşı karşıya. (DHA)