GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Haziran 2016 Cumartesi 10:54

Eski Vekil Sait’e görev yok: Balkan raporu yaktı!

AK Parti’de yapılan düzenlemeyle Genel Başkan Yardımcısı olan Dr. Mehmet Müezzinoğlu yeni yapılanmada İzmir eski Milletvekili Rıfat Sait’e yer vermedi. Müezzinoğlu’nun İzmir ve Ege Bölgesi’ndeki Balkan dernekleri ve STK’lardan aldığı rapor sonrası böyle bir karar verdiği öğrenildi.

EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım olağanüstü kongrede belirlediği çalışma ekibinin alt ekip oluşturma ve koordinatör atama kararlarını onaylıyor. Son düzenlemede MYK’da yer alarak genel başkan yardımcılıkları görevlerine getirilen isimler çalışma ekiplerini büyük oranda tamamladı. Bu kapsamda, İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı, Atilla Kaya ise Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerine getirilmişti.

Kongre öncesinde AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler’den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine ise Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın yerine Sağlık eski Bakanı Dr. Mehmet Müzzinoğlu getirildi. Batı Trakya kökenli Müezzinoğlu, çalışma ekibini belirlerken Özdağ’ın ekibinde yer alan İzmir eski Milletvekili Rıfat Sait’i ise devre dışı bıraktı. 

Müezzinoğlu, yeni yapılanmada Sait’e bir görev vermedi. Başbakan ve Genel Başkan Binali Yıldırım tarafından onaylanan yeni oluşumda Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Konya eski Milletvekili Mustafa Kabakçı,  Diyarbakır eski Milletvekili Abdurrahman Kurt, Fatma Betül Keskin ve Yalçın Özdemir yer aldı.

OLUMSUZ GÖRÜŞ
Parti içinde milletvekili olduğu dönemde birçok tartışmalı karara imza atan eski Milletvekili Sait’in Müezzinoğlu tarafından ekibe alınmaması dikkat çekti. Müezzinoğlu’nun özellikle İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi’ndeki Balkan dernekleri ve STK’lardan görüş aldığı ve olumsuz kanaat bildirilmesi sonrasında böyle bir karar aldığı öğrenildi. Birçok kişinin Sait’in birleştirici özelliğinin kaybolduğu, Balkan derneklerini ayrıştırdığı, görevini parti kurumsal kimliğinin önünde tuttuğu yönünde görüş bildirdiği öğrenildi.

Müezzinoğlu’ndan gelen veto kararı sonrası Sait’in, henüz ekibini belirlemeyen genel başkan yardımcıları ile temasa geçmeye çalıştığı, yeni oluşturulacak ekiplerde yer alma gayreti gösterdiği belirtildi. Sait’in bu kapsamdaki ilk hedefi ise İzmir Milletvekili AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar oldu. Sait’in Hotar’dan destek isteyeceği, durumunu da Başbakan Binali Yıldırım’a anlatacağı dile getirildi.