GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Haziran 2016 Cumartesi 13:41

Eski Başkan Kürüm’den o açılışta 'vefasızlık' sitemi!

Uzundere Rekreasyon Alanı’nın açılışında Karabağlar Belediyesi eski başkanı Kürüm’ün isminin anılmaması tepki topladı. Selvitopu’na sitemde bulunan Kürüm, “Bir belediye başkanı telefon açar, ‘Böyle bir açılış yapıyoruz buyurun gelin’ der. Bunların yapılmaması tabi ki vefasızlıktır” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi’nin önemli projelerinden Uzundere Rekreasyon Alanı görkemli bir konserle hizmete açılırken kentte yeni bir tartışmanın da fitili ateşlendi.

Açılışta Karabağlar Belediye eski Başkanı Sıtkı Kürüm’ün isminin anılmaması dikkatlerden kaçmadı. CHP’li bazı siyasetçiler projede Kürüm’ün çok büyük hakkı olduğunu ifade ederken yapılan davranışı vefasızlık olarak nitelendirdi ve mevcut Belediye Başkan Muhittin Selvitopu’nu hedef aldı.



Konuyla ilgili Egedesonsöz’e konuşan Kürüm projenin tamamen görev yaptığı döneme ait olduğunu söyledi. Açılışta gerçekleşen konuşmalarda isminin anılmamasına ilişkin vefasızlık vurgusu yapan Kürüm, hem Başkan Selvitopu’na hem de konuşmacılara sitemde bulundu.

BİR BELEDİYE BAŞKANI…
Kürüm, “O proje tamamen bizim eserimizdir. Davetiye gönderdiler ama benim şehir dışında acil işim olduğu için açılışa gidemedim. Ben çağırıldım ama arkadaşlarım çağrılmadı, meclis üyelerinin emeği çok büyüktü, onların çağrılması gerekiyordu. Bir belediye başkanı telefon açar, ‘Böyle bir açılış yapıyoruz buyurun gelin’ der. Bunların yapılmaması tabi ki vefasızlıktır ama kendi takdiridir. Konuşmalarda adım geçmiyor. ‘Bu adamın niye bu projenin açılışında adı geçmiyor?’ diye konuşmacılara sormak lazım” açıklamasını yaptı.